Menu

Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους. Περσινά… προηγούμενα

Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους. Περσινά… προηγούμενα

Ατλέτικο και Γιουβέντους έχουν… παρελθόν από τη δεκαετία του ’60 καθώς είχαν ανταμώσει δύο φορές (πέντε ματς) για το Κύπελλο Εκθέσεων, τον προπομπό του UEFA. Το ’64 η Γιούβε προκρίθηκε με δύο νίκες (1-0 στο Τορίνο, 2-1 στη Μαδρίτη) και στα ημιτελικά του ’65 χρειάστηκε τρίτο ματς, αφού και τα δύο έληξαν με 3-1, ξανά στο Τορίνο, για να προκριθεί.

Στα… σύγχρονα, αντάμωσαν ξανά στην τρέχουσα δεκαετία. Σε όμιλο το 2014-15, με την Ατλέτικο να νικά 1-0 στο «Βιθέντε Καλδερόν» με γκολ του Αρνά Τουράν και να αποσπά 0-0 στο Τορίνο, έχοντας βασικό τον νυν «μπιανκονέρο» Μάριο Μάντζουκιτς. Και, στους «16» πέρυσι η Ατλέτικο επικράτησε 2-0 στη Μαδρίτη με γκολ των Χιμένες και Γοδίν στο τελευταίο 20λεπτο, για να κάνει την ανατροπή η «βέκια σινιόρα» με 3-0 με χατ-τρικ του καταπληκτικού, εκείνο το βράδυ, Κριστιάνο Ρονάλντο.

17-4-13 έχει η Ατλέτικο με ιταλικές ομάδες γενικά, επιμέρους στη Μαδρίτη είναι 11-0-4 συμπεριλαμβανομένων αγώνων για το Εκθέσεων αλλά και το Intertoto. Η δε Γιούβε αριθμεί 29-16-26 κόντρα σε Ισπανούς, σε όλα, και 8-6-20 επί ισπανικού εδάφους.

Η Ατλέτι τα βρήκε σκούρα στο Σαν Σεμπαστιάν, το 2-0 από τη Σοσιεδάδ έδωσε συνέχεια στις μέτριες εμφανίσεις της, με τον Ντιέγο Σιμεόνε να έχει εκ νέου αμφίβολο τον Αλβαρο Μοράτα. Στη Γιούβε, η οποία δεν ήταν καλή στο 0-0 με τη Φιορεντίνα, ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν υπολογίζει σε Κιελίνι, Ντε Τσίλιο, Ντόουγκλας Κόστα και στους εκτός λίστας Μάντζουκιτς, Τσαν ενώ αμφίβολος είναι ο Πιάνιτς.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 19/9/2019