Menu

Όταν η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έπαιζε με… Σούκερ και Μπόμπαν

Όταν η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έπαιζε με… Σούκερ και Μπόμπαν

Κι όμως… Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Αταλάντα έχουν συναντηθεί στο παρελθόν. Ηταν στον 1ο γύρο του UEFA το 1991-92 και οι «μπεργκαμπάνκι» πέρασαν με 0-0 στο πρώτο και 1-1 στο Ζάγκρεμπ, είχε ανοίξει το σκορ ο (παιχταράς) Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, για να ισοφαρίσει ο Εβαΐρ στο 60’ με πέναλτι. Η DZ έπαιζε τότε με… Μπόμπαν και Σούκερ στην επίθεση ενώ η Αταλάντα του Μπρούνο Τζιόρτζι είχε, δίπλα στον Εβαΐρ, τον Αργεντινό σταρ Κλαούδιο Κανίχια.

Όταν η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έπαιζε με… Σούκερ και Μπόμπαν

8-10-16 ο απολογισμός της Ντινάμο ενάντια σε ιταλικές ομάδες και 8-4-5 ως γηπεδούχος (ουδέποτε έκανε… διπλό στην Ιταλία). Στο Ζάγκρεμπ δε έχει νικήσει μόνο μια φορά Ιταλούς εδώ και… 42 χρόνια, την Πάρμα το ’00 (1-0, όμιλος Europa). Για την Αταλάντα οι προαναφερθείσες ήταν οι μόνες της αναμετρήσεις ενάντια σε Κροάτες.

Η Ντινάμο «τρέχει» εντός έδρας αήττητο 28 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (25-3-0) που κρατά από τον Αύγουστο του ’18, απέκλεισε φέτος διαδοχικά τις Σαμπούρταλο, Φερεντσβάρος και Ρόζενμποργκ (με 4-2-0) και ο Νέναντ Μπιέλιτσα κάνει καλή δουλειά. Πρωτάρα φυσικά σε Champions League η Αταλάντα, η έξοδος απόρροια της δουλειάς του Τζιαμπιέρο Γκασπερίνι που έχει αμφίβολο τον φορ Μουριέλ.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 19/9/2019