Menu

Ιταλία – Αγγλία. Το 33άρι αήττητο, το απόρθητο «Γουέμπλεϊ» και τα… Jumbo Kuipers

Ιταλία – Αγγλία. Το 33άρι αήττητο, το απόρθητο «Γουέμπλεϊ» και τα… Jumbo Kuipers

?? Ιταλία ? Αγγλία ????????????

Αγγλία και Ιταλία συνθέτουν το φετινό ζευγάρι του τελικού του Euro 2020 στο Λονδίνο, σε ένα τουρνουά που… απειλεί, με επτά παρατάσεις, τα Μουντιάλ του 1990 και του 2014 (είχαν από οκτώ). Ένα τουρνουά που γράφει ήδη ιστορία με 11 αυτογκόλ (!) και μόλις ένα γκολ με φάουλ, αυτό του Ντάμσγκορντ στον ημιτελικό…

?️ Στο «Γουέμπλεϊ» ο τελικός, φυσική έδρα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, ως και 65.000 θεατές σε γήπεδο 90.000 θέσεων, τουλάχιστον 10.000 οι Ιταλοί.

??  Ιταλία

? Πρόκριση: ήταν καλύτερη στον ημιτελικό με την Ισπανία, αλλά… στη μισή του διάρκεια και ως το γκολ του Κιέζα στο 60’. Εκτοτε έδωσε γήπεδο, για πρώτη φορά έπαιξε πίσω από την μπάλα (35-65 η κατοχή), ισοφαρίστηκε, κινδύνεψε στην παράταση όπου την έσωσε ο Ντοναρούμα και προκρίθηκε στα πέναλτι (4-2). Ανήμπορος από τον πάγκο ο Ρομπέρτο Μαντσίνι με τις κακές αλλαγές του.

?️ Πορεία: στον όμιλο (3/3 νίκες) δεν δέχθηκε γκολ (7-0), στα νοκ άουτ χρειάστηκε μια παράταση με την Αυστρία και τα πέναλτι με την Ισπανία για να προχωρήσει, μεσολάβησε το δύσκολο 2-1 επί του Βελγίου. Γενικώς μετά τον όμιλο επιτρέπει περισσότερες φάσεις στους αγώνες της. Στο «Γουέμπλεϊ» πλην Ισπανών έπαιξε και με τους Αυστριακούς, λες και το εν λόγω γήπεδο της αρέσει… για θρίλερ.

Ιταλία – Αγγλία. Το 33άρι αήττητο, το απόρθητο «Γουέμπλεϊ» και τα… Jumbo Kuipers

? Άμυνα και xGoals: ο Ντοναρούμα έσπασε το ρεκόρ απαραβίαστης εστίας του Ντίνο Τζοφ, σερί που σταμάτησε στην παράταση με την Αυστρία, έκτοτε και ο Λουκάκου νίκησε την άμυνα των «ατζούρι» (με πέναλτι) και ο Μοράτα. Εκαναν συνολικά 11,85 xGoals σε έξι ματς με μέσο όρο 1,97 και peak τα 2,49 στο 3-0 με την Ελβετία, τα περισσότερα που… επέτρεψε ήταν τα 1,85 με το Βέλγιο και 1,74 με την Ισπανία, στο εν λόγω ματς ήταν το μόνο που ήταν χειρότεροι στην εν λόγω λίστα.

? Stats: οι «ατζούρι» συνεχίζουν το αήττητο σερί τους που πλησιάζει να κάνει… παγκόσμιο ρεκόρ. Δεν λύγισαν για 33ο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι (27-6-0) και… κυνηγούν το παγκόσμιο ρεκόρ των Ισπανίας και Βραζιλίας (από 35) ενώ ήδη ξεπέρασαν το δικό τους, που κρατούσε από το 1939, με 30 αγώνες. Μαζί, δε, με τα προκριματικά παραμένουν αήττητοι στα τελευταία 16 ματς του Euro (14-2-0).

Παράλληλα, με 12 γκολ στο… τουρνουά ισοφάρισαν τα περισσότερα τέρματα που έχουν βάλει σε Μουντιάλ ή Euro: ποτέ δεν έφτασαν στα 13.

? Σε τελικούς: η Ιταλία επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 2006 και την κατάκτηση του Μουντιάλ στα πέναλτι επί της Γαλλίας, στο Βερολίνο και στον τελικό του… Ματεράτσι και του Ζιντάν.

Ιταλία – Αγγλία. Το 33άρι αήττητο, το απόρθητο «Γουέμπλεϊ» και τα… Jumbo Kuipers

Σε Παγκόσμια Κύπελλα μετρά 4/6 κατακτήσεις, μόνες απώλειες από τη Βραζιλία το 1970 και το 1994 (με το περίφημο χαμένο πέναλτι του Ρομπέρτο Μπάτζιο). Αντίθετα σε Euro έχει 1/3 κατακτήσεις με μόνη επιτυχία το 1968 όπου χρειάστηκε να αποκλείσει… στο στρίψιμο κέρματος την ΕΣΣΔ και να δώσει και επαναληπτικό, μετά το 1-1 των 120 λεπτών, αγώνα με τους Γιουγκοσλάβους. Και έκτοτε ηττήθηκε από τη Γαλλία το 2000 με το «χρυσό γκολ» του Τρεζεγκέ και το 2012 με 4-0 από την Ισπανία.

Παράλληλα η Ιταλία πέρασε για 10η φορά σε τελικό Euro ή Μουντιάλ, μόνο η Γερμανία (14) έχει περισσότερους για ευρωπαϊκή χώρα.

? Αγωνιστικά νέα: παραμένει φυσικά εκτός ο άτυχος κομβικός, αριστερός μπακ Σπινατσόλα, οι προωθήσεις του οποίου έλειψαν από τον ημιτελικό με την Ισπανία. Δίλημμα η θέση του δεξιού μπακ ανάμεσα στον Ντι Λορέντζο και τον επανακάμψαντα Φλορέντσι. Ο Μαντσίνι δεν πρόκειται πάντως να… πειράξει την ενδεκάδα του ημιτελικού, αν και δοκίμασε σχήμα με ψευτοεννιάρι τον Κιέζα, στα άκρα Ινσίνιε, Μπεράρντι και τον Ιμόμπιλε στον πάγκο. Δύσκολο, ίσως για τη διάρκεια του ματς.

▶️ Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εμερσον – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι – Κιέζα, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε.

????????????? Αγγλία

? Πρόκριση: με ένα ανύπαρκτο πέναλτι, το οποίο χάθηκε αλλά το μετέτρεψε σε γκολ ο Χάρι Κέιν στο 104’, υπέταξε με 2-1 τη Δανία στον ημιτελικό, ανατρέποντας το εις βάρος της από το 30ό λεπτό σκορ. Έκτοτε τα πόδια των Σκανδιναβών… κόπηκαν και οι Αγγλοι πανηγύρισαν μια ιστορική επιτυχία, σε ματς όπου ανώτεροι μεν αλλά δεν περνάει πάντα ο καλύτερος… Τοιουτοτρόπως συμπλήρωσε 12 αγώνες δίχως ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, μη δεχόμενη γκολ στους δέκα 10 εξ αυτών κι ενώ κατόρθωσε να… ξορκίσει, μεταξύ άλλων, και την «κατάρα» των χαμένων ημιτελικών.

?Πορεία: στον όμιλο δεν έκανε το 3/3 αφού «σκόνταψε», μένοντας στο μηδέν, με τη φιλότιμη Σκωτία στο «Γουέμπλεϊ», χωρίς να πείσει νίκησε Κροάτες και Τσέχους, στους «16» έπαιξε με την πιο δύσκολη αντίπαλο ως τώρα βάσει ονόματος, τη Γερμανία, και κατόπιν με Ουκρανούς (δίνοντας το μόνο ματς εκτός Λονδίνου: στη Ρώμη) και Δανούς. Κομβικό το 2-0 επί των Γερμανών που της έδωσε έξτρα αυτοπεποίθηση.

Ιταλία – Αγγλία. Το 33άρι αήττητο, το απόρθητο «Γουέμπλεϊ» και τα… Jumbo Kuipers

? Άμυνα και xGoals: το γκολ του Ντάμσγκορντ, και δη από φάουλ, ήταν το μοναδικό που δέχθηκε στο φετινό Euro και το πρώτο μετά από επτά ματς. Οι Αγγλοι συνολικά μετρούν γκολ 12-3 γκολ στο τουρνουά, έχοντας κατά μέσο όρο 1,86 xGoals (με peak τα 3,23 με τη Δανία) και επέτρεψαν μόλις 0,6 αντίστοιχα, περισσότερα τους έκαναν οι Γερμανοί (1,28).

? Stats: η Αγγλία παραμένει αήττητη σε τελική φάση στο «Γουέμπλεϊ», σε 15 ματς πλέον (8-7-0), λογίζονται βεβαίως ως ισοπαλίες οι νίκες της σε παράταση και πέναλτι! Επιμέρους ο Τζόρνταν Πίκφορντ… έσπασε ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ 55 ετών: άφησε πίσω του κατά 7 λεπτά το ρεκόρ των 720 αγωνιστικών λεπτών απαραβίαστης εστίας που είχε ο θρυλικός Γκόρντον Μπανκς από το 1966! Ο, δε, Χάρι Κέιν έφτασε τα 10 γκολ σε μεγάλα τουρνουά, Euro και Μουντιάλ, με το αγγλικό εθνόσημο – όσα έχει βάλει και ο Γκάρι Λίνεκερ.

Παράλληλα, έχει υποστεί μονάχα δύο ήττες έχει υποστεί στους 27 πιο πρόσφατους επίσημους αγώνες που έχει δώσει στο «Γουέμπλεϊ» (20-5-2).

Η Αγγλία έγινε η 13η διαφορετική χώρα που φτάνει σε τελικό Euro, 11η και 12η ήταν η Ελλάδα και η Πορτογαλία το 2004! Μόνο Γιουγκοσλαβία (1960 και 1968) και Βέλγιο (1980) έπαιξαν σε τελικό αλλά ουδέποτε κατέκτησαν το τρόπαιο.

Ιταλία – Αγγλία. Το 33άρι αήττητο, το απόρθητο «Γουέμπλεϊ» και τα… Jumbo Kuipers

? Σε τελικούς: η Αγγλία προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό Euro, μετά τους αποκλεισμούς το 1968 και το 1996, και για μόλις δεύτερη σε Euro και Μουντιάλ, μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1966, ξανά στο «Γούμπλεϊ»! Πέρασαν 55 χρόνια… Καμία άλλη εθνική ομάδα στον κόσμο δεν περίμενε τόσα χρόνια για τον δεύτερο τελικό της!

? Αγωνιστικά νέα: Αμφιταλαντεύεται μεταξύ 4-2-3-1 και 3-4-2-1 ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ αλλά δύσκολα θα γυρίσει ξανά σε τριάδα πίσω. Λογικά μένει εκτός ενδεκάδας ο -κακός στον ημιτελικό- Σακά και θα επανερχόταν ο Φόντεν αλλά νιώθει ενοχλήσεις και ίσως μπει τελικά ο Σάντσο. Συζητήθηκε και να το να μπει βασικός ο Χέντερσον που ήταν καλός όσο αγωνίστηκε, αλλά και πάλι δύσκολο, όπως και το να βγει ο Γουόκερ από δεξιός μπακ για να μπει ο Τρίπιερ.

▶️ Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Τζόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Ράις, Φίλιπς – Σακά (ή Σάντσο), Μάουντ, Στέρλινγκ – Κέιν.

Αήττητοι σε τελικές φάσεις οι «ατζούρι»

? Ελαφρά η υπεροχή στην παράδοση των μεταξύ τους αγώνων για την Ιταλία: 10-9-8 σε όλα και, επιμέρους, 5-2-1 σε επίσημα.

Ιταλία – Αγγλία. Το 33άρι αήττητο, το απόρθητο «Γουέμπλεϊ» και τα… Jumbo Kuipers

Εγγλέζοι και Ιταλιάνοι (sic) έχουν ανταμώσει άλλες τέσσερις φορές σε τελική φάση, ποτέ σε τελικό (φυσικά). Μια φορά ήταν σε όμιλο (1-0 η Ιταλία στο Euro του 1980), μια φορά σε μικρό τελικό (2-1 η Ιταλία στο Μουντιάλ του 1990), μια φορά σε… κανονικό νοκ άουτ (Ιταλία – Αγγλία 4-2 στα πέναλτι στον προημιτελικό του Euro 2012, μετά από 120 λεπτά χωρίς γκολ) και μια φορά σε όμιλο (2-1 η Ιταλία στο Μουντιάλ του 2014). Τότε που αμφότερες έμειναν πρόωρα εκτός συνέχειας από Κόστα Ρίκα και Ουρουγουάη!).

Τι ενώνει όμως το 1990 και το 2012; Τα πέναλτι! Στο Μουντιάλ της Ιταλίας οι «ατζούρι» έμειναν εκτός από την Αργεντινή των Μαραντόνα και Κανίχια με τους Ντοναντόνι και Σερένα να αστοχούν, και οι Αγγλοι από τη Δυτική Γερμανία με «μοιραίους» τους Πιρς και Γουόντλ. Στον προημιτελικό του Euro το 2012 στο Κίεβο αστόχησαν ο Μοντολίβο μα και οι δύο… Ασλι, Γιανγκ και Κόουλ.

Από όσους έπαιξαν πριν από εννέα χρόνια, μονάχα ο Μπονούτσι… υπάρχει σήμερα ενώ ο Κιελίνι είχε βγάλει όλο τον προημιτελικό στον πάγκο (με τεχνικό τον Τσέζαρε Πραντέλι).

Ιταλία – Αγγλία. Το 33άρι αήττητο, το απόρθητο «Γουέμπλεϊ» και τα… Jumbo Kuipers

Η μόνη αγγλική νίκη σε επίσημο ματς έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του… 1977, τότε με 2-0 με γκολ από Κέβιν Κίγκαν και Τρέβορ Μπρούκινγκ στο «Γουέμπλεϊ» για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1978.

Το κοράκι (από την Ολλανδία)

?? O Μπιόρν Κάιπερς επελέγη να διαιτητεύσει τον τελικό. Εχει σφυρίξει τρεις αγώνες στο τουρνουά ως τώρα (Δανία – Βέλγιο 1-2, Ισπανία – Σλοβακία 4-0 και Τσεχία – Δανία 1-2). Εδειξε συνολικά 10 κίτρινες, καμία κόκκινη, ένα πέναλτι. Διαιτητεύει στην Eredivisie από το 2005 και εισήλθε στην ελίτ των διαιτητών της UEFA το 2009. Το 2020-21 σε 38 ματς έδειξε 89 κάρτες, 3 κόκκινες και καταλόγισε 13 πέναλτι.

Ιταλία – Αγγλία. Το 33άρι αήττητο, το απόρθητο «Γουέμπλεϊ» και τα… Jumbo Kuipers

Ο 48χρονος είναι πάμπλουτος καθώς έχει τη συνιδιοκτησία αλυσίδας σούπερ – μάρκετ στην Ολλανδία ονόματι Jumbo Kuipers και μάλιστα, έχει ανοιχτεί τόσο πολύ που είναι και ο χορηγός στη Formula 1, στο μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν.

Ο αμέσως προηγούμενος μεγάλος τελικός στον οποίο βρέθηκε ήταν αυτός του Europa League του 2018 ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Μαρσέιγ (3-0, έβγαλε 5 κίτρινες) και είχε διευθύνει επίσης τον μεγάλο τελικό του Champions League του 2014 όπου η Ρεάλ θριάμβευσε απέναντι στους «ροχιμπλάνκος» στην παράταση (έβγαλε… 12 κίτρινες και κατελόγισε πέναλτι σε 120 λεπτά).

Χωρίς πέναλτι… από το 1976

⏳ Απόψε αναδεικνύεται ο νικητής του 16ου Euro και στις 15 προηγούμενες «εκδόσεις» του μια φορά η πρωταθλήτρια Ευρώπης κρίθηκε σε επαναληπτικό και 5/15 (ήτοι 33%) μετά το 90λεπτο. Από αυτές τις πέντε φορές, μόνο μια ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι!

Ήταν το 1976 στο Βελιγράδι, με την Τσεχοσλοβακία να επικρατεί, μετά το 2-2 των 120 λεπτών, με 5-3 της Δυτικής Γερμανίας χάρη στο περιβόητο πέναλτι του Αντόνιν Πανένκα. Αυτή η περιβόητη «λόμπα» στην εκτέλεση που έκτοτε… βάφτισε ανάλογες και έγραψε τη δική της ιστορία.

Ιταλία – Αγγλία. Το 33άρι αήττητο, το απόρθητο «Γουέμπλεϊ» και τα… Jumbo Kuipers

Ποιοι τελικοί πήγαν παράταση; Το 1960 η Σοβιετική Ενωση με τη Γιουγκοσλαβία (2-1), το 1968 το Ιταλία – Γιουγκοσλαβία 1-1 (και κρίθηκε σε επαναληπτικό), το 1996 το Γερμανία – Τσεχία 2-1 και το 2000 το Γαλλία – Ιταλία 2-1 κρίθηκαν από τα «χρυσά γκολ» που ίσχυαν τότε, και φυσικά το 2016 το Γαλλία – Πορτογαλία 0-1.

Τελικός Euro 2020. Προγνωστικά

? Από τη μια το… αλώβητο σε τελική φάση «Γουέμπλεϊ». Από την άλλη η Ιταλία των 33 αγώνων χωρίς ήττα. Αναμέτρηση (ως είδατε κι από την αναφορά στα xGoals) ανάμεσα σε δύο ομάδες με παραγωγικές, ως προς το γκολ, φάσεις και με καλές έως πολύ καλές άμυνες. Ε, συν… ο Πανένκα και τα 45 χρόνια χωρίς να κριθεί στα πέναλτι ο τελικός, νομίζω κάπου εκεί κλίνουμε οι περισσότεροι. Και δεν βγάζω τον εαυτό μου από τον… ντορβά, ενάντια στο διαιτητικό παρασκήνιο που κυριάρχησε και στην Ιταλία. Από την άλλη βέβαια, κάτι τόσο «προφανές» συχνά στον αθλητισμό διαψεύδεται. Διότι ο αθλητισμός είναι απρόβλεπτος.

Ιταλία – Αγγλία. Το 33άρι αήττητο, το απόρθητο «Γουέμπλεϊ» και τα… Jumbo Kuipers

Έχω την αίσθηση λοιπόν ότι ξεκινάει από το 1-1 ο τελικός, το ασιατικό over 2 σε καλύπτει σε τυχόν… μούφα ματς αλλά, και πάλι, ως είδαμε στο φετινό τουρνουά, γκολ μπαίνουν με ευκολία ακόμη και σε κακά παιχνίδια. Αλλωστε οι Αγγλοι έχουν ήδη κάνει ρεκόρ με 9/12 γκολ τους να μπαίνουν από κεφαλιές ενώ η Ιταλία έχει ήδη έξι διαφορετικούς σκόρερ. Κοντολογίς, τρόπους βρίσκουν. Εστω δύο να μπουν, παίρνουμε πίσω τα λεφτουδάκια μας, δεν είμαι και τόσο fan για goal/goal πάντως (κι ας το θεωρώ πιθανό), μάλιστα έχει να εμφανιστεί από το 2000 σε τελικό (Γαλλία – Ιταλία, τότε).

Ετερη επιλογή, και ενάντια στο ότι περιμένουμε ένα προσεκτικό ματς, ένα ματς σκακιέρα, το early γκολ, άλλωστε τι ως το 37:00 που είναι το line (κι ανέβηκε από το χθεσινό 34:00 χωρίς να αλλάξει η τιμή), τι ημίχρονο. Έτσι, να ανάψουν λίγο τα αίματα. Οι Αγγλοι έχουν αιφνιδιάσει πιο συχνά ως τώρα στο Euro αλλά δεν λέει και κάτι.

Πάντως, με 140 γκολ ως τώρα στο Euro (τα 7 στην παράταση) κυριαρχεί το ότι στα δεύτερα ημίχρονα μπαίνουν περισσότερα. Το λένε και οι αριθμοί, καλά το θυμάμαι βέβαια: 51 μπήκαν ως την ανάπαυλα και 82 στο 2ο 25λεπτο. Το bet builder του μέχρι ένα γκολ στο πρώτο και τουλάχιστον δύο τελικό, δεν πληρώνει κι άσχημα…

Να καλύψω το μακροχρόνιο του 12.00 για κατάκτηση από την Ιταλία, δεν το έκανα. Και αυτό διότι, ως είδατε ένα μήνα τώρα, το Euro ήταν το καλύτερο τουρνουά μου στοιχηματικά μετά το Μουντιάλ του 2006. Αν και δεν έχω καλό feeling, το αφήνω. Οπως με την Πορτογαλία το ’16 (για όσους θυμάστε…).

Σε πιο ειδικά, αν και… του φαινόταν του τουρνουά ότι δεν έβγαιναν εύκολα κάρτες, τούτο γενικά ίσχυσε αλλά σε αρκετά ματς ο αριθμός αυξήθηκε στο τελευταίο ημίωρο τον αγώνων. Δύσκολα ο Κάιπερς θα χάσει τον έλεγχο, σχεδόν διπλασιάζει το σύνολο 3-4 καρτών αλλά το να βγουν περισσότερες μετά την ανάπαυλα, δεν το βρήκα πουθενά. Ως 4, έστω, μας κάνει.

Για αυτογκόλ, να την πω τη μ@λ@κ!@ μου, με 10 σε 48 ματς λέω μέσα μου, άστο για τον τελικό, βαρβάτο θα είναι. Και το έβαλε, 11ο (!) στο φετινό τουρνουά, ο Κιάερ με τη Δανία κόντρα στην Αγγλία, ματς όπου μπήκε και το μοναδικό γκολ-φάουλ ως τώρα στο Euro: στο 9άρι και τα δύο. Απλή αναφορά. Αν έχετε έμπνευση, ρίξτε τα.

Επίσης, ως ανέφερα και στο τελευταίο άρθρο, τούτο το Euro μου θυμίζει πολύ το Μουντιάλ του ’90, τότε όμως η Ιταλία και η Αγγλία αποκλείστηκαν στα ημιτελικά, και οι δύο στα πέναλτι, από Αργεντινή και (Δυτική, ακόμη) Γερμανία και στον τελικό η διαιτησία έκανε τη… δουλειά της χαρίζοντας στη «μάνσαφτ» το τρόπαιο. Το κλάμα του Μαραντόνα εκείνο το βράδυ, δεν το ξέχασα ποτέ…

Ιταλία – Αγγλία. Το 33άρι αήττητο, το απόρθητο «Γουέμπλεϊ» και τα… Jumbo Kuipers

Ωστόσο, όχι, η διαιτησία δεν έσπρωξε την Αγγλία ως εδώ, της χάρισε την πρόκριση με τη Δανία ή, έστω, διαμόρφωσε συνθήκες πρόκρισης. Και ως εκεί. Ο Κάιπερς δεν είναι κακός διαιτητής, ίσα ίσα. Και στην εποχή του VAR, γίνονται λάθη προφανώς αλλά δεν νομίζω να κλείσει τα μάτια σε π.χ. μια ανατροπή του Ιμόμπιλε μέσα στην περιοχή. Κάρτες γενικώς στο Euro δύσκολα έβγαιναν, αν θέλετε κάτι… διαιτητικό, το πέναλτι φυσικά. Που και αυτό έχει χρόνια να… εμφανιστεί σε τελικό Euro: από το 1996 και το εύστοχο χτύπημα του Πάτρικ Μπέργκερ στον τελικό με τη Γερμανία. Πού; Μα στο… «Γουέμπλεϊ» (ωραία συγκυρία, ε;).

✍️ Σύνοψις. Ασιατικό βάλαμε, με τα λεπτά παίξαμε, combo βάλαμε, κάρτες βάλαμε, ειδικό βάλαμε, νομίζω είμαστε ΟΚ για τον τελικό. δεν μου βγήκε κάτι στα φάουλ (ίσως το over 21,5 αλλά δίνει μόνο 1.67), στην κατοχή μπάλας (ζαριά είναι) και στις τελικές στην εστία (στο 2.00 το over 8,5 που εντέλει άφησα εκτός παιχνιδιού). Ακόμη και το γκολ με κεφαλιά, στο 3άρι, σκέφτηκα (το κάνουν συχνά οι Αγγλοι) αλλά και πάλι κάτι με χαλάει.

Κι αν δείτε τα σημεία, πρακτικά δεν πήρα θέση για κατάκτηση… Και δεν πήρα εξαιτίας… αυτού:

Ιταλία – Αγγλία. Το 33άρι αήττητο, το απόρθητο «Γουέμπλεϊ» και τα… Jumbo Kuipers

είναι η απίστευτη χαμένη φάση της Γερμανίας στο ματς με την Αγγλία, με το σκορ στο 1-0 ακόμη. Ο Τόμας Μίλερ ελίσσεται φανταστικά, πλασάρει ιδανικά, η μπάλα πάει στα δίχτα αλλά σαν κάποιος να την… έσπρωξε τόσο ώστε να φύγει άουτ. Κι επειδή με τον μεγαλοδύναμο δεν τα βάζω, επειδή προφανώς Αγγλία έχει παίξει, μένει να δούμε ποιος θα βγει δικαιωμένος απόψε…

ΥΓ. Τούτο το υστερόγραφο αποτελεί και την τελευταία (σ.σ. μέχρι την επόμενη; Ποιος ξέρει…) παράγραφο που γράφω στο FootballBet και γενικώς στην «King Bet». Την οποία πάντα θεωρούσα, και είναι, οικογένειά μου αλλά η επάνοδος μετά από σχεδόν επτά χρόνια δεν έμελλε να κρατήσει πολύ. Δύο λόγοι, ο ένας επαγγελματικός και ο άλλος προσωπικός, με οδήγησαν σε τούτη την απόφαση, όπως και πρόσφατα να αποχωρήσω από την αξιέπαινη, και βάλε, προσπάθεια του BetRadio.

Δύο λόγοι (πολύ) ευχάριστοι, όμως.

Όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, πρέπει να είσαι έτοιμος να το αντιμετωπίσεις. Και δεν αποκλείω, μετά από 21+ συναπτά χρόνια στον χώρο, στο… κουρμπέτι που λέμε, να είναι και το τελευταίο στοιχηματικό μου κείμενο ever. Ναι, για πάντα. Έχω μάθει όμως ποτέ να μη λέω ποτέ, οπότε το αφήνω εδώ – ως πρόθεση. Συνεπώς, για (τουλάχιστον) τη σεζόν 2021-22 θα απέχω.

Σας κούφανα, το ξέρω. Ραντεβού, για περισσότερα, τις επόμενες ημέρες στα… σοσιαλάδικα, που λέει και μια ψυχή, ένας άμεσος τρόπος επικοινωνίας από εκεί. Τα social media. Και ένα μεγάλο μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους, ειδικά εσένα αναγνώστη που τόσα χρόνια, όταν έβλεπες υπογραφή «Μποζιονέλος», έμπαινες να διαβάσεις, ό,τι παπαριά κι αν έγραφα. Όπου κι αν έγραφα. Τούτο ήταν το μεγαλύτερο ταμείο – και το εννοώ όσο λίγα.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, το οποίο φαντάζομαι επί προσωπικού ως στη φωτό κάτωθι (χεχε) και να προσέχετε. Εσάς και τους δικούς σας.

Ιταλία – Αγγλία. Το 33άρι αήττητο, το απόρθητο «Γουέμπλεϊ» και τα… Jumbo Kuipers


Δημοσιεύτηκε στο Footballbet.gr στις 11/7/2021