Menu

Adios

Adios

Με τον τελικό του Euro 2020 έκλεισε, όχι μόνο το τουρνουά (που ήταν το καλύτερό μου στοιχηματικά από το Μουντιάλ του 2006, τα είδατε άλλωστε…) αλλά κι ένας προσωπικός, επαγγελματικός κύκλος. Μεγάλος. Ίσως λανθασμένη η λέξη «έκλεισε» – και εξηγούμαι.

Αρχικά, ήταν το τελευταίο μου κείμενο (σ.σ. μέχρι το… επόμενο) στο FootballBet, τον… βασικό φορ στην ομάδα της «King Bet» όπου γύρισα τον Μάρτιο, ύστερα από σχεδόν 7 χρόνια. Αισθανόμενος ότι επέστρεφα σπίτι μου – διότι ακριβώς αυτό είναι. Σπίτι μου. Όπως και στο Βetradio. Το ράδιο το έκοψα νωρίς, το site από την Κυριακή.

Γιατί; Διότι δύο ευχάριστες εξελίξεις με πρόλαβαν.

Ήταν, πιθανότατα, και το τελευταίο μου κείμενο στοιχηματικά, ύστερα από μια πορεία που κράτησε από τον Ιανουάριο του 2000, όταν νέος ακόμη μάθαινα (από έμπειρους, αλλά και από τα λάθη μου). 21+ χρόνια και βάλε μιας καθημερινότητας απαιτητικής, που απαιτεί 7μερη ενασχόληση μπροστά σε ένα PC, με πολλές, πάρα πολλές ώρες για γνώση, μελέτη, ανάλυση. Το άντεξα. Επιβίωσα, μη σας πω…

Επέλεξα λοιπόν μια ριζική επαγγελματική αλλαγή (σ.σ. νεότερα προσεχώς), όχι μόνο αφήνοντας στην άκρη το «στοιχηματογραφίζειν» (sic) αλλά και μεγάλο μέρος της δημοσιογραφίας γενικότερα, επίσης μετά από 21+ χρόνια. Ελάχιστα επέλεξα να κρατήσω, ό,τι με καλύπτει.

Μεγάλη αλλαγή, θυμίζει… 1981, ξέρω, ξέρω. Αλλά το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και τις δύο τούτες ενασχολήσεις. Συνεπώς μη με ψάχνετε στα μιντιακά sites που έγραφα ή στην εφημερίδα, παραιτήθηκα ήδη – πριν το Euro.

Σας… κούφανα λίγο, I know.

Ωστόσο η ζωή η ίδια σε οδηγεί στο να αντιληφθείς πότε έρχεται η ώρα να επιλέξεις να ζήσεις. Να ζήσεις λίγο παραπάνω. Να βρεις παραπάνω χρόνο για σένα και την οικογένειά σου. Με όποιο κόστος, ακόμη και να γυρίζεις την πλάτη σου σε κάτι που χτίζεις, τούβλο τούβλο, επί τόσα χρόνια.

Το μόνο που κρατάω, προς ώρας, είναι το www.koubanezos.gr που διέπρεψε στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, που έκανε άλματα αν και νιούφι βέβαια ακόμη. Έχει ψωμί ακόμη να φάει, να μεγαλώσει, να ωριμάσει. Με μια ομάδα εξαιρετικών παιδιών, με εξαιρετικές αναλύσεις και ταμεία. Το site θα πορευτεί με αυτούς, και όποιον άλλο προσθέσουμε στην ομάδα ενόψει της νέας σεζόν – και με μένα να παρακολουθώ εξ αποστάσεως από γραπτά, τουλάχιστον για τη σεζόν 2021-22. Είπα μέσα μου να το ξαναδώ, το καλοκαίρι του ’22. Πώς θα είμαι, τι χρόνο θα έχω, τι όρεξη κλπ. Δεν μπορώ να σας πω από τώρα διότι δεν το γνωρίζω αρχικώς εγώ.

Αγρανάπαυση λοιπόν για μια σεζόν – και βλέπουμε.

Α, υπάρχει και το www.nbozionelos.gr, το προσωπικό μου σάιτ όπου σιγά σιγά το εμπλουτίζω με παλιά μου κείμενα / άρθρα / stories κλπ., ακόμη και βίντεο με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές μου εμφανίσεις. Καμιά 800αριά έχουν ήδη ανέβει, ακολουθούν πολλά πολλά άλλα. Έτσι, να περνάει και η ώρα – κι αν μου ‘ρθει κάτι να γράψω, εκεί θα το βάζω. Κάνα θέμα, ως πρέπει δημοσιογραφικά και όχι καθοδηγούμενα. Όπως σας έμαθα από το 2000.

Αυτά. Το τι αφορούν οι εν λόγω δύο, ευχάριστες, αλλαγές θα το μάθετε εν ευθέτω. Όταν έρθει η ώρα τους.

Θα τα λέμε, εδώ γύρω θα ‘μαι.

Ευχαριστίες.