Menu

Το κανάλι με τα… χίλια ονόματα και η σχέση του με τον Λεβέντη

Το κανάλι με τα… χίλια ονόματα και η σχέση του με τον Λεβέντη

Οι αλλαγές στο τηλεοπτικό status quo είναι μεγάλες το τελευταίο διάστημα οπότε, τι λέτε, να τα βάλουμε τα πράγματα με τη σειρά; Μπας και βγάλουμε άκρη… όλοι μαζί.

Πρώτον, το διαβάσατε και τις προάλλες, το Extra Channel άλλαξε όνομα και από προχθές, Δευτέρα 4 Ιουνίου, ονομάζεται Νέο Κανάλι. Ωστόσο αυτό δεν είναι δα και απολύτως βέβαιο καθώς στη λίστα της Digea εμφανίζεται ως New TV ενώ στο λογότυπό του δεν υπάρχει ούτε το «Ν», ούτε το «Κ», ούτε έστω το «ΝΚ», ούτε καν το «New». Υπάρχει ένα μεγαλοπρεπέστατο «Ε», το γράμμα Έψιλον.

Παρένθεση. Το κανάλι Epsilon TV, του Ιβάν Σαββίδη που έχει επίσης λογότυπο με το «Ε», πιθανότατα σύντομα θα αλλάξει (και πάλι) όνομα.

Ωστόσο το Extra, τι κι αν μετονομάστηκε, εξακολουθεί να εκπέμπει! Καλό; Διότι μετονομάστηκε από AB Channel σε Extra το άλλο κανάλι, επίσης τοπικής (στην Αττικής) εμβέλειας του Φίλιππου Βρυώνη, που μετέδιδε προϊόντα telemarketing και, κάθε Δευτέρα, την εκπομπή των φίλων του Ολυμπιακού «Αντε γεια» με τον Τάκη Τσουκαλά.

Για όσους έχουν καλή θύμηση, στη συχνότητα του Extra εξέπεμπε στις αρχές των 90s το θρυλικό Κανάλι 67, που είχε ιδρύσει ο Βασίλης Λεβέντης και έγραψε ιστορία με τα live ξεσπάσματα, αλλά και με τις… κατάρες του.

Εκτοτε το 67 άλλαξε πολλές φορές όνομα: το 1993 μετονομάστηκε σε Κανάλι 40 (ελέω της μεταφοράς της συχνότητας των 40 UHF) και τέλη των 00s πωλήθηκε στον αείμνηστο Γιώργο Κουρή και ονομάστηκε Extra Channel. Το 2003 αποκτήθηκε από τον Φίλιππο Βρυώνη, που το… βάφτισε Extra Channel 3 και την 1η Αυγούστου 2014 μετονομάστηκε ξανά σε Extra Channel.


Αρθρο που δημοσιεύτηκε στο Sputniknews.gr στις 5/6/2018