Menu

Γρηγόρης Σαράφης. Το (απόλυτο) σλόγκαν, τα Τρίκαλα και το… αντάρτικο σε ένα όνομα!

Γρηγόρης Σαράφης. Το (απόλυτο) σλόγκαν, τα Τρίκαλα και το… αντάρτικο σε ένα όνομα!

Πλήρης ημερών, στα 91 του, πέθανε ο Γρηγόρης Σαράφης. Ο άνθρωπος που έγινε πανελλαδικά γνωστό για την ομώνυμη επιχείρησή του και έγινε το απόλυτο τηλεοπτικό σλόγκαν!

Ο Τρικαλινός επιχειρηματίας γεννήθηκε το 1921 και, ανήσυχο πνεύμα ων, στα 16 έφυγε από το σπίτι για να καταταγεί στον ΕΛΑΣ. Μετά τις σπουδές του στην Ανωτάτη Εμπορική, παντρεύτηκε και γύρισε στα Τρίκαλα, όπου ανέλαβε το εμπορικό κατάστημα του πατέρα του. Σύντομα άνοιξε τα φτερά του και ξεκίνησε μια χωρίς προηγούμενο επιχειρηματική ανάπτυξη βάζοντας το σλόγκαν «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι» στα χείλη όλης της Ελλάδας!

Η παρακάτω διαφήμιση παραμένει ως τις μέρες μας ένα από τα πιο επιτυχημένα σλόγκαν στην Ελλάδα.

Αριστερός, με βαθιά ριζωμένες δημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές, με μεγάλη αγάπη στη δουλειά του («την κάνω με μεράκι» έλεγε) και τους συνεργάτες του, άφησε το δικό του στίγμα ενώ ήταν πρωτοπόρος στη διαχείριση των καταστημάτων του και επιδίωκε να φέρνει ότι πιο μοντέρνο και καινούργιο στη μόδα για τους άντρες στα μαγαζιά του.

Την αγάπη του για τα ταξίδια την μοιράζονταν με τους εργαζομένους. Πάντα έβαζε τα Τρίκαλα μπροστά, όχι μόνο στα σλόγκαν, αφού διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος και είχε καρδιακούς φίλους. Καταπιάνονταν με πολλά, ψάρεμα, κάμπινγκ, γρήγορα αυτοκίνητα, τα ρεμπέτικα και τη τζαζ. Άνθρωπος του γλεντιού, έτρωγε με το κουτάλι την καλή ζωή συμβάλλοντας ταυτόχρονα για έναν δικαιότερο και πιο ανθρώπινο κόσμο.

Η κηδεία του Γρηγόρη Σαράφη θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας, αύριο Πέμπτη στις 12:30.


Αρθρο που δημοσιεύτηκε στα media του Sport24.gr στις 17/1/2018