Menu

Μποζιονέλος δημοσιογράφος: Ξερολίαση, αυτή η (ελληνική) μάστιγα

Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Η ξερολίαση είναι γνωστό ελληνικό φαινόμενο. Μη δώσεις βήμα στον μέσο Ελληνα, ξέρει να σχολιάσει τα πάντα. Το ανέκδοτο με τον ταξιτζή που σχολίαζε τα τοξικά ελληνικά ομόλογα έδωσε τη θέση του πλέον στη «Σούλα από το Παγκράτι»: δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά σχολιάζει τα πάντα, θυμίζοντας εποχές «Ρετιρέ» στο Mega.

Η Σούλα από το Παγκράτι θα εκνευριστεί που η άτιμη η κυβέρνηση κατάργησε την προσευχή από τα σχολεία. Βεβαίως, τούτο δεν ισχύει επακριβώς αλλά επειδή το διάβασε (στο Facebook, πού αλλού, έγκυρη ενημέρωση) η Σούλα έχει και γνώση και άποψη.

Διαβάστε επίσης: Περί Βοτανικού και διπλής ανάπλασης, ποια η άποψη του Μποζιονέλος δημοσιογράφος;

Την ώρα που η κυβέρνηση φιμώνει τα κανάλια, ξεπαστρεύοντας τη διαπλοκή (ναι, όντως, σοβαρά τώρα) με μια νέα διαπλοκή (ναι, όντως, σοβαρά τώρα), τον περήφανο ελληνικό λαό απασχολεί αν η Μενεγάκη πάει ή όχι στο κανάλι του Μαρινάκη (που το διάβασε Facebook, πού αλλού;). Η Σούλα το συζητά με τη γειτόνισσα. Με έγκυρες πληροφορίες.

Στο Ωραιόκαστρο οι γονείς διδάσκουν ρατσισμό στα παιδιά από μικρή ηλικία. Απορία μέσου Ελληνα: αν δεν θες τα παιδιά σου να είναι στο ίδιο σχολείο με παιδιά Αφγανών σε κάνει ρατσιστή. Φυσικά και σε κάνει! Οταν φέρεσαι σαν φασίστας, είσαι φασίστας και συνεπώς ως φασίστα θα σε αποκαλούν. Και απολογίες τύπου «δεν είμαι ρατσιστής, αλλά…», είναι οι ίδιες με των ναζί όταν εκτελούσαν τους Εβραίους στο φαράγγι του Μπάμπι Γιαρ.

Ο ίδιος φωνάζει όταν κάποιος με άλλο χρώμα ή με ξένο επώνυμο πάρει την ελληνική σημαία στην παρέλαση ως ο καλύτερος μαθητής. Το παιδί του Ελληνα, με φροντιστήρια και όλες τις ανέσεις, να μείνει πίσω από το Αλβανόπουλο (ασχέτως αν από τα 3 του είναι στην Ελλάδα και μιλά άψογα ελληνικά); Όχι, δεν το δέχεται. Διότι είναι ρατσιστής.

Δείτε επίσης: Ενα από τα καλύτερα κείμενα του Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Ο μέσος Ελληνας έχει και επιλεκτική μνήμη. Αίφνης αντιτάσσεται στην τροποποίηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία (αντί για κατήχηση θα μετατραπεί σε ιστορία της θρησκείας, κάτι που με βρίσκει σύμφωνο διότι σχολείο πάει το παιδί, όχι… εκκλησία) ενώ ο ίδιος ο γονέας κοιμόταν όρθιος όταν ήταν μαθητής, κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών – και έβριζε για την ύπαρξή του στο σχολείο. Υποκρισία.

Ο ίδιος Ελληνας έχει δακρύσει βλέποντας το «Ο Μισσισιπής καίγεται». Και θεωρεί ρατσισμό το μαύρο / άσπρο. Όταν έρχεται στο σχολείο της περιοχής του ένα προσφυγόπουλο όμως, το οποίο προφανώς δεν είχε ποτέ όνειρο ζωής να πάει σχολείο στο Ωραιόκαστρο, θυμάται ό,τι παπαριά έχει διαβάσει στο Facebook. Και το μεταφέρει στο παιδί του: την επόμενη γενιά αυτής της χώρας.

«Mas katastrefoyn tin patrida mas, ti glwssa mas» πόσταρε σχετικά (ναι, το βρήκατε) η Σούλα από το Παγκράτι. «Οι αλιτες, ουται τι θρυσκια μας δε σεβωνται» απαντά η Ρούλα, η γειτόνισσα. Και κατόπιν οι δύο τους συζητούν για την κόρη της απέναντι, που άφησε αβάπτιστο το παιδί, 5 χρονών πια, και θα βρωμάει. Το λέει η εκκλησία…

Κουβέντα για τον ΕΝΦΙΑ, κουβέντα για τις ανύπαρκτες συντάξεις που οδηγούν στην πείνα τους συνταξιούχους, κουβέντα για την εξαθλίωση που βιώνουμε. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ετσιθελικά η κυβέρνηση θέλει να κλείσει κανάλια ακόμη και φιλικά ή ουδέτερα προς αυτήν (όπως ο Alpha) στον δρόμο για τους νέους «νταβατζήδες» της μιντιακής διαπλοκής. Η ίδια κυβέρνηση που όταν ήταν αντιπολίτευση, έκραζε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το… μαύρο στην ΕΡΤ. Αλλο «η άμυνα απέναντι στην επίθεση των κίτρινων οκτάστηλων», όπως έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, και άλλο η φίμωση όποιου διαφωνεί.

Ο Μητσοτάκης κατάλαβε ότι για να γίνει Τσίπρας στη θέση του Τσίπρα, θα πρέπει να τάζει (όπως τα περί μείωσης 30% του ΕΝΦΙΑ και την κατάργηση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες και έπονται κι άλλα). Και λίγο πριν τις εκλογές, να βάλει τον Αδωνη μπροστά για να συσπειρώσει τους ακραίους. Πόσοι είναι; Πολλοί (και δεξιοί και αριστεροί). Και έχουν και παιδιά στο σχολείο…


Δημοσιεύτηκε στο simplyman.gr στις 14/9/2016