Menu

Μποζιονέλος δημοσιογράφος: Με νόημα και λόγο ύπαρξης…

Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον χθες την πρεμιέρα της εκπομπής “Ιστορίες” στον ΣΚΑΪ. Και αναλογιστείτε ότι εντέλει έκανα ζάπινγκ μόνο στα -μόλις- δύο διαφημιστικά διαλλείματα, περισσότερο για να γελάσω λίγο με την “Ανατροπή”. Εκεί όπου πρόλαβα μόνο την… παρέμβαση (ακόμη απορώ γιατί μια προγραμματισμένη σύνδεση σε μια live εκπομπή αποκαλείται “παρέμβαση”) του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος προφανώς κλήθηκε μόνο και μόνο για το τζέρζελο, παρουσία Αδώνιδος και Παπαμιμίκου στο στούντιο.

Διαβάστε επίσης: Περί Βοτανικού και διπλής ανάπλασης, ποια η άποψη του Μποζιονέλος δημοσιογράφος;

Συμπτωματικά, τούτο το ζάπινγκ έπεσε πάνω στο διάλλειμα του ΣΚΑΪ μεταξύ της συνέντευξης Γιάννη Στουρνάρα στον Αλέξη Παπαχελά και του αφιερώματος στον Βασίλη Λεβέντη από τη Σία Κοσιώνη. Ενας άλλος Λεβέντης: πράος, απολογητικός αλλά όχι πειστικός: σε καμία δύσκολη ερώτηση (π.χ. τα βίντεο με τους καρκίνους, για το πού βρήκε τα χρήματα για να πολιτικοποιείται 30 χρόνια κλπ.) δεν απάντησε με επιχειρήματα. Και το συμπέρασμα ήταν πως η Κοσιώνη… παραείναι καλή δημοσιογράφος, όπως έχει δείξει και σε άλλες συνεντεύξεις στο παρελθόν, για να παραμείνει εσαεί στην παρουσίαση δελτίου ειδήσεων: εύστοχες ερωτήσεις, με γυναικείο νάζι όταν ίσως έρθει σε δύσκολη θέση ο συνεντευξιαζόμενος (π.χ. όταν τον ρώτησε για τον γιο της γυναίκας του – και συγκινήθηκε η προεδράρα), τεκμηριωμένο ρεπορτάζ.

Προηγήθηκε η συνέντευξη-αγιογραφία, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, του Στουρνάρα στον Παπαχελά. Και όπως πάντα, ο εκάστοτε διοικητής της ΤτΕ γνωρίζει τα πάντα, από νωρίς, αλλά εμείς τα μαθαίνουμε (ότι τα γνωρίζει) μετά Χριστόν…

Δείτε επίσης: Ενα από τα καλύτερα κείμενα του Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Πρώτο θέμα των “Ιστοριών” ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Παύλο Τσίμα με θέμα γενικώς τις εκλογές στη ΝΔ. Σημειολογία; Ο νέος αρχηγός μίλησε προ των εκλογών στην κάμερα και χρησιμοποίησε το “αν εκλεγώ” ενόσω μιλούσε, ο δημοσιογράφος ρωτούσε όμως με τη βεβαιότητα της εκλογής του Κυριάκου, προφανώς κάτι γνώριζε… Ωραίο ως θέμα, ειδικά με την αναδρομή στις άλλες εσωκομματικές, κρίμα που στην αναφορά του αείμνηστο Μιλτιάδη Εβερτ δεν έπαιξε το θρυλικό, πια, βίντεο “Καρδίτσα, Καρδίτσα” (για να μαθαίνουν οι νέοι), εξαιρετική η επιλογή να μιλήσει και με τον “βαρώνο” Ιωάννη Βαρβιτσιώτη).

Γενικώς, μια χαρά εκπομπή έδειξε. Με νόημα και λόγο ύπαρξης, καμία σχέση με δεκάδες άλλες που απλώς γεμίζουν την ελληνική τηλεόραση. Γενικώς ο ΣΚΑΪ τα… έχει αυτά, όταν θέλει. Και τέτοιες εκπομπές πλέον σπανίζουν: ο “Ορίζοντας” του Σωτήρη Δανέζη στο Mega, η “Αυτοψία” του Αντώνη Σρόιτερ και οι “360 μοίρες” στον Alpha… έως εκεί. Δυστυχώς.


Δημοσιεύτηκε στο Sport24.gr στις 13/1/2016