Menu

Μποζιονέλος δημοσιογράφος: Χημικά, γιαούρτια, Bild και Τζούλια

Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Διάβασα παντού, για την επίθεση εις βάρος του Μανώλη Γλέζου. Δεκτόν, μαζί σας, συμφωνούμε. Με αφορμή κάποια e-mails που έλαβα, κάποιες σκόρπιες σκέψεις… Τροφή για σκέψη.

Το ζωντανό σύμβολο, ο Γλέζος, έφαγε χημικά. Ας βρει ο Χρυσοχοΐδης τον καριόλη εκείνο που πέταξε τα χημικά κι ας τον παραδώσει στη Δικαιοσύνη. Το ζήτημα με τα ΜΑΤ και την αστυνομία είναι η εκπαίδευσή τους.

Για να το κάνω λιανά. Ολοι είμαστε εργαζόμενοι και όλοι έχουμε κάποιες εντολές. Εγώ, αν δεν γράψω καλά ή αν φάω γκέλα, θα με γαμωσταυρίσουν. Αν ο λογιστής κάνει λάθος, θα απολυθεί, και ούτω καθεξής.

Τέτοια μέλη δυνάμεων ασφαλείας παίρνουν εντολές. Χωρίς να τους δοθεί το ελευθέρας να κρίνουν και να πράξουν. Θυμάστε τον στρατό (όχι του σήμερα, που έγινε μπουρδέλο); Χιόνια να είχε έξω, αν δεν είχε βγει εντολή πως χειμώνιασε για να φοράς χειμερινά, με κοντομάνικο κυκλοφορούσες. Οι στρατιωτικοί, όπως και οι αστυνομικοί και τα ΜΑΤ, λειτουργούν έτσι.

Δεν έχουν το δικαίωμα να κρίνουν.

Διαβάστε επίσης: Περί Βοτανικού και διπλής ανάπλασης, ποια η άποψη του Μποζιονέλος δημοσιογράφος;

Το παλικαράκι που πέταξε το χημικό δεν έκρινε προς πού το πέταξε. Και, βέβαια, αν δεν ήταν ο Γλέζος και ήταν ο Συρίγος ή ο Μποζιονέλος ή ο Γιαννούλας, σιγά τα ωά, δεν θα είχε γίνει καν θέμα.

Την ίδια ημέρα έφαγε γιαούρτι, μπουγελώθηκε και γρονθοκοπήθηκε, καταλήγοντας επίσης στο νοσοκομείο, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ο οποίος δεν είναι διορισμένος, είναι εκλεγμένος. Ασχολήθηκε κανείς μαζί του; Τον υποστήριξε κανείς; Όχι βέβαια…

Βλέποντας τη σκηνή (γιαούρτι από μπροστά, νερό από δεξιά του, προφανώς για να έχει να πλυθεί, για μπουνιά από έναν μπαστουνόβλαχο με γυαλί ηλίου από μαύρο και πέτσινο δεκαετίας ’80) καταλαβαίνεις πως ήταν οργανωμένη δουλειά.

Κι όμως, ουδείς ασχολήθηκε.

Και, επειδή χάνουμε το δάσος βλέποντας τέτοια δέντρα, οι κινητοποιήσεις τι νόημα είχαν, πέραν του ότι κάποιοι να ξεκουραστούν την Παρασκευή και λιγοστοί να διαδηλώσουν; Τι νόημα είχαν, πείτε μου. Τι αιτήματα;

Να μην κοπούν μισθοί και επιδόματα; Να μην υπάρξουν περικοπές; Να παραιτηθεί ο Παπανδρέου, να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ; Τι;

Τίποτε πέρα των γνωστών ιστοριών αργόσχολων που κλείνουν τους δρόμους προκαλώντας μποτιλιάρισμα, στερώντας από κάθε νομοταγή Ελληνα πολίτη το δικαίωμα να φθάσει εγκαίρως σπίτι του.

Στερώντας από κάθε νομοταγή Ελληνα πολίτη το δικαίωμα της αστυνόμευσης, όταν όλες οι δυνάμεις φυλάγουν τη Βουλή και το κέντρο της Αθήνας, οι ληστές κάνουν πάρτι γύρω γύρω.

Εγιναν εκλογές προ επτά μηνών, βγήκε πρώτο κόμμα με διαφορά δέκα μονάδων και πρόσφατες δημοσκοπήσεις θέλουν το ΠΑΣΟΚ μπροστά με 16 μονάδες και τον κόσμο να εγκρίνει τα μέτρα, ζητώντας παράλληλα να μπουν φυλακή όσοι έκαναν μια χώρα μπουρδέλο σε μια χώρα ανυπαρξίας.

Απολύτως δεκτό αλλά ανέφικτο το δεύτερο. Λογικό το πρώτο.

Και, όντας όλοι μας γραφικοί, φθάνουμε στο εξής: Στο να σπάει πλάκα με την Ελλάδα ο γερμανικός Τύπος με το κωλοδάκτυλο της Αφροδίτης της Μήλου και, εσχάτως, το άρθρο της «Bild» προς τον Γιώργο Παπανδρέου. «Ούτε οι Ελληνες έχουν τη διαφθορά στα γονίδιά τους ούτε οι Γερμανοί τον εθνικοσοσιαλισμό» ήταν η πληρωμένη απάντηση του πρωθυπουργού προς την «Bild» αλλά, με δεδομένο πως γράφτηκε με τη μορφή ανεκδότου κατά κόρον πως η Ελλάδα θα πουλήσει νησιά (!) για να εξοφλήσει, ξέρετε τι έγινε;

Ελληνες απεσταλμένοι στη Γερμανία ρώτησαν τον Παπανδρέου αν όντως θα πουληθούν νησιά, επειδή δεν κατάλαβαν πως αυτό που διάβασαν εκεί ήταν μια κρύα γερμανική πλάκα!

Δείτε επίσης: Ενα από τα καλύτερα κείμενα του Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Θα τρελαθούμε τελείως; Βαστάτε, όχι ακόμη.

Στην Ευρώπη του 2010 δεν υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση σε κανένα κράτος που να μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα. Εκλέγουμε και ψηφίζουμε διαχειριστές εξουσίας πλέον και όχι κυβέρνηση εξουσίας.

Μου έγραψε ο φίλος geo.per@…: «… Πες μου ρε Νικόλα, αν σήμερα κυβερνούσε ο μπαμπάς του πρωθυπουργού, τι θα γινόταν; Εγώ λέω ότι μέσα σε ένα μήνα θα είχε φέρει Κινέζους και Ινδούς στη χώρα, δίνοντάς τους προνόμια στα λιμάνια με αντάλλαγμα να αγοράσουν το χρέος μας, και θα βγαίναμε στο τέλος με θετικό πρόσημο. Ισως να έφτιαχνε και έναν άξονα Ελλάδας-Λιβύης-Αλγερίας για το καλό της Μεσογείου και θα του κάνανε τεμενάδες πάλι οι Ευρωπαίοι».

Πέστα, χρυσόστομε…

Αλήθεια, σκέφτηκε κανείς να κυκλοφορήσει το DVD της Τζούλιας στη Γερμανία; Όχι, ε; Μέσα σε ένα μήνα θα είχαμε ξοφλήσει!


Δημοσιεύτηκε στη στήλη «Koubanezos» του Sportnet.gr στις 6/3/2010