Menu

Απίστευτες συμπτώσεις για το Μουντιάλ 2018

Απίστευτες συμπτώσεις για το Μουντιάλ 2018

Η τύχη είναι ένα άθροισμα συμπτώσεων, είχε γράψει κάποτε ο Αλμπερτ Αϊνστάιν. Είναι όντως; Κυκλοφορούν, ή εντοπίσαμε, πάντως ορισμένες συμπτώσεις που ίσως… επηρεάσουν την εξέλιξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Μόνο νίκες στα προκριματικά ίσον τελικός

Πόσες ομάδες έχουν πάει σε τελική φάση Μουντιάλ έχοντας σημειώσει μόνο νίκες στα προκριματικά; Από το 1930 μέχρι και φέτος, μόλις πέντε.

Οι πρώτες δύο ήταν η Βραζιλία πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 και η Δυτική Γερμανία πριν από αυτό του 1982. Η πρώτη το κατέκτησε νικώντας την Ιταλία στον τελικό της Πόλης του Μεξικού, τα «πάντσερ» έφθασαν ως τον τελικό της Μαδρίτης για να ηττηθούν από την Ιταλία.

Κι αν δεν σας λέει κάτι, το ίδιο έπραξαν η Ισπανία και η Ολλανδία ενόψει Νότιας Αφρικής. Προκρίθηκαν μόνο με νίκες από τους ομίλους τους (δέκα και οκτώ, αντίστοιχα) και, ως γνωστόν, ο τελικός του Μουντιάλ του 2010 ήταν Ισπανία — Ολλανδία! Εκπληκτικό;

Στους Γερμανούς πείτε το. Κι αυτό διότι η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ έκανε δέκα νίκες σε ισάριθμα ματς στον όμιλο ενάντια σε Βόρεια Ιρλανδία, Τσεχία, Νορβηγία, Αζερμπαϊτζάν και Σαν Μαρίνο με γκολ 43-4! Οιωνός;

Πάντως τα «πάντσερ» ξεκίνησαν με ήττα από το Μεξικό.

Μετά τη Γερμανία, Βραζιλία ή Αργεντινή

Κυκλοφορεί εδώ και καιρό στα social media το εξής χρονολογικό μοτίβο. Ότι όποτε κατακτά η Γερμανία το Παγκόσμιο Κύπελλο, το αμέσως επόμενο το κατακτά η Βραζιλία ή η Αργεντινή.

Όντως, η Δυτική Γερμανία το πήρε το 1954 στην Ελβετία και το 1958 το κατέκτησε η Βραζιλία (στη Σουηδία). Η Δυτική Γερμανία έφτασε ξανά στην κορυφή το 1974 σε τουρνουά που διοργάνωση, και το τρόπαιο τέσσερα χρόνια μετρά το πήρε η (επίσης οικοδέσποινα) Αργεντινή.

Το μοτίβο συνεχίστηκε και στα 90s: η Δυτική Γερμανία το κατέκτησε το 1990, η Βραζιλία το πήρε το 1994!

Ως γνωστό, το 2014 παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε η Γερμανία…

Λέτε;

Ο χαμένος προπονητής… κλαίει κι άλλο

Την ίδια χρονιά, σε ένα άλλο μοτίβο, του Μουντιάλ, η χώρα του ηττημένου, στον τελικό του Champions League, προπονητή, φτάνει ως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και χάνει!

Το 2002 ο Κλάους Τοπμέλερ έχασε το Champions League με τη Λεβερκούζεν από τη Ρεάλ και η Γερμανία το Μουντιάλ από τη Βραζιλία.  Το 2006, αντίστοιχα, ο Αρσέν Βενγκέρ από την Μπαρτσελόνα (με την Αρσεναλ) και η Γαλλία από την Ιταλία,

Το 2010, ήταν η σειρά των Ολλανδών: ο Λουίς φαν Χάαλ με την Μπάγερν από την Ιντερ και οι «οράνιε» από την Ισπανία. Και, το 2014, ο Ντιέγο Σιμεόνε έχασε το Champions League με την Ατλέτικο από τη Ρεάλ και η Αργεντινή τον τελικό από τη Γερμανία!

Φέτος ηττημένος του Champions League ήταν ο Γερμανός Γιούργκεν Κλοπ, της Λίβερπουλ.

Το… σύνδρομο του Πεπ

Υπάρχει κι άλλη μια σύμπτωση, αυτή του Ισπανού προπονητή, νυν της Μάντσεστερ Σίτι, η χώρα όπου εργάζεται κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν πείθεστε; Ιδού!

Το 2010 η έναρξη του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής βρήκε τον Γκουαρδιόλα προπονητή της ισπανικής Μπαρτσελόνα. Και η Ισπανία πήρε το τρόπαιο.

Το 2014 η έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας βρήκε τον Πεπ Γκουαρδιόλα προπονητή της γερμανικής Μπάγερν Μονάχου. Και η Γερμανία πήρε το τρόπαιο.

To 2018 η έναρξη του Μουντιάλ της Ρωσίας βρήκε τον Πεπ Γκουαρδιόλα προπονητή της αγγλικής Μάντσεστερ Σίτι.


Δημοσιεύτηκε στο sputniknews.gr στις 18/6/2018