Menu

Όταν ο ΑΟΑΝ απέκλειε… τον ΠΑΟΚ

Όταν ο ΑΟΑΝ απέκλειε… τον ΠΑΟΚ

Ο θρίαμβος του Ο.Φ. Ιεράπετρας στο ΟΑΚΑ που για δευτερόλεπτα πριν το φινάλε είδε την νίκη να μετατρέπεται σε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκού (2-2) είναι το δίχως άλλο μία από τις κορυφαίες στιγμές του λασηθιώτικου ποδσφαίρου.

Για να ακριβολογούμε η δεύτερη μεγαλύτερη μετά από εκείνη του Α.Ο.Α.Ν πριν από 24 χρόνια. Τότε ο Α.Ο. Αγίου Νικολάου στην πρώτη του επαγγελματική περίοδο στην Γ’ Εθνική είχε περάσει στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου από την φάση των ομίλων με πρώτο τον Πανιώνιο.

Εκεί κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ του Άρι Χάαν με πρώτο ματς στις 9/11 του 1994 στην Τούμπα. Ο ΑΟΑΝ με προπονητή τον Βασίλη Κρητικό απέσπασε ισοπαλία 1-1 ισοφαρίζοντας στο 89ο λεπτό με τον Νιγηριανό Ίνεχ το γκολ του Ζουμπούλη στο 78′.

Η ρεβάνς δεν είχε γίνει στον Άγιο Νικόλαο λόγω έργων στο γήπεδο της λασηθώτικης πρωτεύουσας αλλά στο Καλό Χωριό, 9 χλμ. νοτιοανατολικά στον δρόμο προς την…Ιεράπετρα!

Εκεί ο ΑΟΑΝ αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 30ο λεπτό λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γρηγόρη Τσινού άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ, κράτησε το 0-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση, παρουσία του Έγκε Γκέραρντ.

Αγιος Νικόλαος: Γιαλαμάς. Φαμπιάτος, Γκαρμπάτσης, Τζώρτζης, Σπανάκης, Παπαδημητρίου, Τσίμπος, Ίνεχ, Ράμμος (59′ Παπαματθαιάκης), Καραγιώργος (46′ Μπότσαρης).

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Λαγωνίδης, Μαλιούφας (65′ Παναγιωτίδης), Αλεξίου, Ζαφειρίου  (45′ Αντώνας), Ζαγοράκης, Μπότσιεκ, Τουρσουνίδης, Χάβος, Δερμιτζάκης