Menu

Μποζιονέλος δημοσιογράφος: Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ΕΡΤ

Μποζιονέλος δημοσιογράφος:

Οι ελεύθεροι πολίτες της αρχαίας Ρώμης χωρίζονταν σε πατρικίους και πληβείους, οι πρώτοι αποτελούσαν την άρχουσα τάξη και καταλάμβαναν τις περισσότερες θέσεις της Συγκλήτου, ενώ οι δεύτεροι αποτελούσαν το μεγάλο όγκο του πληθυσμού.

Αντίστοιχα… χωροταξικά δείχνουν να έχουν χωριστεί και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, της δημόσιας τηλεόρασης που ξεκίνησε από τις 11 Ιουνίου. Οσοι κλήθηκαν να επιστρέψουν στο Ραδιομέγαρο, ήταν υποχρεωμένοι να αποδεχθούν τους όρους της σύμβασης που τους προσφέρθηκε από την ΕΡΤ. Μέσα σε αυτούς τους όρους ήταν και η αποκλειστική εργασία στην ΕΡΤ, ήτοι όσοι αποδέχονταν την επάνοδο στο Ραδιομέγαρο απαγορεύεται να εργάζονται αλλού και απαγορεύεται να έχουν δική τους εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: Περί Βοτανικού και διπλής ανάπλασης, ποια η άποψη του Μποζιονέλος δημοσιογράφος;

Λογικό, θα πείτε – και συμφωνούμε. Ωστόσο απαγορεύεται ακόμη και η αμισθί υπηρεσία (!) σε άλλο Μέσο, κάτι που εξ ορισμού συνιστά διάκριση εναντίον των εργαζομένων της ΕΡΤ. Προς επίρρωση τούτου είναι ενδεικτικό ότι σε άλλα δημόσια Μέσα, όπως το ΑΠΕ και η γραμματεία Ενημέρωσης, δεν υπάρχει ο όρος της “αποκλειστικής” εργασίας.

Και ενώ αρκετοί δημοσιογράφοι παραιτήθηκαν από δουλειές που είτε είχαν βρει όσο καιρό ήταν κλειστή η ΕΡΤ, είτε κατείχαν από παλιότερα – τότε που δεν ίσχυε το καθεστώς της «αποκλειστικότητας» -, πολλοί άλλοι δεν τήρησαν τους εν λόγω όρους! Και βλέπεις τα ονόματά τους να αρθρογραφούν ή να κάνουν ρεπορτάζ σε εφημερίδες και να συμμετέχουν σε ιδιωτικά ραδιόφωνα.

Δείτε επίσης: Ενα από τα καλύτερα κείμενα του Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Το ζήτημα βέβαια δεν είναι οι συνάδελφοι αλλά τι κάνει η ΕΡΤ. Και τι απαντά, επίσημα, σε όσους φρόντισαν να παρατήσουν τις δουλειές τους για να επιστρέψουν στο Ραδιομέγαρο και βλέπουν άλλους ουσιαστικά να… παρανομούν. Μήπως ήρθε η ώρα οι Διονύσης Τσακνής και Λάμπης Ταγματάρχης να «διοικήσουν» την ΕΡΤ και να μην συνεχίζουν ως απλοί «διαχειριστές»;


Δημοσιεύτηκε στο Gazzetta.gr στις 21/8/2015