Menu
Αιωνίων… ισοπαλίες κάθε Σεπτέμβριο

Αιωνίων… ισοπαλίες κάθε Σεπτέμβριο

Υπάρχει η ατάκα που συχνά ασπάζομαι: τα ντέρμπι και… νεκρούς ανασταίνουν. Πώς διάολο θα… αναστηθεί σήμερα ο Παναθηναϊκός, αυτό το έκτρωμα που εμφανίζεται στο γήπεδο, δεν μπορώ να διανοηθώ, ειδικά ενάντια σε ένα διαρκώς εξαιρετικό Ολυμπιακό, που έχει πολλές λύσεις για την ενδεκάδα και που σκοράρει μετά ευκολίας.

Με μόλις έναν βαθμό στους πρώτους τρεις αγώνες ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη για να αποφύγει την κατάρριψη του ρεκόρ χειρότερης εκκίνησης στην 61χρονη ιστορία του στην πρώτη κατηγορία. Οι «πράσινοι» δεν έχουν μείνει ποτέ στο παρελθόν χωρίς νίκη στα πρώτα τέσσερα ματς της χρονιάς ενώ, το 2002-03 όταν με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος ξεκίνησαν με τρεις ήττες (από ΠΑΟΚ, Προοδευτική και ΑΕΚ), νίκησαν στο τέταρτο ματς 1-0 τον Ιωνικό στη Νεάπολη. Ο δε Ολυμπιακός δεν κυνηγά μόνον το 4/4 στο πρωτάθλημα αλλά με νίκη απόψε θα φτάσει τις 19 εκτός έδρας σε clasico, έναντι 18 του ΠΑΟ ενώ 24 έληξαν ισόπαλα.

Ειρήσθω εν παρόδω, μόνο τρία ντέρμπι πρωταθλήματος του παρελθόντος έχουν διεξαχθεί μήνα Σεπτέμβριο και όλα είχαν την ίδια κατάληξη: ισοπαλία! Το 1981, το επεισοδιακό ματς που διεξήχθη στην Πάτρα λόγω τιμωρίας του Ολυμπιακού έληξε 1-1 (82’ Μητρόπουλος / 11’ Ρότσα). Ιδιο αποτέλεσμα και διακύμανση είχαμε και το 1986 στο ΟΑΚΑ, με τυπικά γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό (26’ Μπατσινίλας / 81’ Αναστόπουλος). Το 2007, τέλος, οι δύο «αιώνιοι» έμειναν στο 0-0 στη Λεωφόρο, με το δοκάρι του Λούα Λούα για τους «ερυθρόλευκους» να… σημαδεύει το ματς.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 22/9/2019