Menu

Μπρολίν και Νταλίν εναντίον… Χάτζι και Ποπέσκου

Μπρολίν και Νταλίν εναντίον… Χάτζι και Ποπέσκου

Η ματσάρα της βραδιάς είναι το Ρουμανία – Σουηδία στο Βουκουρέστι. Πρώτοι οι Ισπανοί με 20 βαθμούς, 15 έχουν οι Σουηδοί και 14 οι Ρουμάνοι. Αλλά οι Σουηδοί στο τελευταίο υποδέχονται τα Νησιά Φερόε ενώ οι Ρουμάνοι παίζουν… στην Ισπανία. Μόνο αν νικήσουν απόψε οι Καρπάθιοι θα έχουν ελπίδες, αλλά και πάλι, θέλουν αποτέλεσμα και στη Μαδρίτη σε τρία βράδια. Δύσκολο, όχι απίθανο. Συν ότι οι Νορβηγοί έχουν 11 βαθμούς και παίζουν με Φερόε και Μάλτα, άρα κατά 99% θα πάνε στους 18.

Πλάκα πλάκα, τι μου ‘ρθε τώρα; Ένα από τα κορυφαία, σε σασπένς, ματς που θυμάμαι: Ρουμανία – Σουηδία 2-2, προημιτελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Ιούλη του ’94 στο Στάνφορντ των ΗΠΑ. Ομαδάρες! Οι Σουηδοί του Τόμι Σβένσον με Πάτρικ Αντερσον, Τόμας Μπρολίν, Μάρτιν Νταλίν, Κένετ Αντερσον, ως γνωστόν βγήκαν 3οι στο τέλος. Και με Χένρικ Λάρσον, πιτσιρικά τότε, να μπαίνει αλλαγή. Αν και το κλειδί εκείνης της ομάδας ήταν ο τρομερός Χακάν Μιλντ στα χαφ.

Και, από την άλλη, ο Ανχελ Ιορντανέσκου είχε Γκεόργκε Χάτζι αλλά και Μίοντραγκ Μπελοντέντιτσι, Γκεόργκε Ποπέσκου, Ιλιε Ντιμιτρέσκου, Νταν Πετρέσκου, Ντορινέλ Μουντεάνου και Φλορίν Ραντουτσιόιου. Στα πέναλτι είχε κριθεί, ο… Μιντλ αστόχησε στο πρώτο αλλά ο γίγαντας Τόμας Ραβέλι απέκρουσε τα σουτ ων Ντουμιτρέσκου και Μπελοντέντιτσι.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 15/11/2019