Menu

Τραμπ – Ο’Σάλιβαν. Déjà vu στο Μπέλφαστ

Τραμπ - Ο’Σάλιβαν. Déjà vu στο Μπέλφαστ

Πώς περνάει ο καιρός και δεν το καταλαβαίνεις… Το Northern Ireland Open είναι, για το σνούκερ, το 21ο τουρνουά της σεζόν 2019-20, η οποία κλασικά φτάνει στην κορύφωσή της με το ετήσιο World Championship στο Σέφιλντ, κάθε Μάιο.

Σήμερα, σε… δύο δόσεις (15:00 και 21:00, ώρες Ελλάδος) αναμετρώνται ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής Τζαντ Τραμπ και ο πολύπειρος, και καλύτερος παίκτη στην ιστορία του αθλήματος, Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Συμπτωματικά, και πέρυσι στο Northern Ireland Open είχαν αναμετρηθεί ξανά οι δύο τους!

Ο 30χρονος Τζαντ Τραμπ (Νο 1 στο ranking) είναι στο peak της καριέρας του. Και, πλάκα πλάκα, από πέρυσι στο Μπέλφαστ πρακτικά ξεκίνησε με σειρά πειστικών, καλών εμφανίσεων με τίτλους σε μερικά τουρνουά για να φτάσει τον Μάιο στην… κορύφωση, στο Σέφιλντ, με το παγκόσμιο. Στο τρέχον τουρνουά του Μπέλφαστ πρακτικά μόνο στα ημιτελικά με τον Τζον Χίγκινς… ίδρωσε λίγο (6-3).

Ο 44χρονος Ρόνι Ο’Σάλιβαν (Νο 3) συνεχίζει διότι, κατά τα ψέματα, η άθληση και η συμμετοχή στο σπορ τον κρατούν ακέραιο ως χαρακτήρα και ως άνθρωπο, έχει τα… δικά του θέματα, εθισμούς και υγείας, αλλά δεν παύει να είναι απόλαυση όποτε είναι σε καλή φόρμα. Ο Rocket είναι, δείχνει δηλαδή, εξίσου σε καλή φόρμα, στα προημιτελικά νίκησε 5-1 τον Σον Μέρφι και, χθες βράδυ, με 6-1 τον Τζο Πέρι στον ημιτελικό: ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.

Τραμπ και Ο’Σάλιβαν έχουν αναμετρηθεί άλλεε 25 φορές, 13-12 για τον Ρόνι το σκορ. Σε βορειοϊρλανδικό Open αναμετρήθηκαν ξανά μόνο πέρυσι, ξανά στον τελικό και ο Τραμπ είχε επιβληθεί με 9-7 σε ένα τρομερό ματς που μόνο στο τελευταίο, και καθοριστικό, πήρε κάποιος διαφορά δύο frames (το break του είχε βρει ισόπαλους 8-8). Συνολικά σε τελικούς ο Τραμπ υπερέχει με 6-3 επί του Ο’Σάλιβαν ενώ, στο τελευταίο μεταξύ τους, τον Μάρτιο στο Tour Championship της Ουαλίας, σε ημιτελικό, ο Ρόνι είχε επιβληθεί με 10-9.

Best of 17 frames λοιπόν ο τελικός, ήτοι όποιος φτάσει τα 9, θυμίζω: σε δύο μέρη το ματς.