Menu

Ο πρώτος Σουηδός μετά τον Ερικσον

Ο πρώτος Σουηδός μετά τον Ερικσον

Σεζόν 2004-05. Η Αρσεναλ νικά, στο πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου (το οποίο έχασε τερματίζοντας 8 βαθμούς πίσω από την Τσέλσι, στην πρώτη σεζόν του Ζοσέ Μουρίνιο) και τις δύο φορές τη Νόριτς με 4-1. Στο «Χάιμπουρι» είχε κάνει χατ-τρικ ο Τιερί Ανρί και ένα είχε βάλει ο Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ, ο οποίος γίνεται σήμερα ο πρώτος Σουηδός τεχνικός σε ομάδα της κατηγορίας μετά τον Σβεν Γκόραν Ερικσον και την αποχώρησή του από τη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2008.

Πλην των σκόρερ οι Λονδρέζοι είχαν τότε Ασλεϊ Κόουλ, Ρομπέρ Πιρές, τον αείμνηστο Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, Πασκάλ Σιγκάν, Γκαέλ Κλισί, Σεσκ Φάμπρεγας, Ρόμπιν φαν Πέρσι, Ντένις Μπέργκαμπ, Κόλο Τουρέ αλλά και τον… γνωστό μας Ζιλμπέρτο Σίλβα. Δείτε ονόματα και… συγκρίνετέ τα με τους νυν.

Δεν γνωρίζω αν η απόλυση του Ουνάι Εμερι αφυπνίσει την Αρσεναλ ενόψει Νόρις και «Κάροου Ρόουντ», συνήθως τέτοια… ηλεκτροσόκ βοηθούν στην αρχή. Αλλά δεν ήταν δα και σοκ, φευγάτος ήταν ο Ισπανός εδώ και καιρό, άλλωστε η Αρσεναλ είχε από το 1992 να μείνει χωρίς νίκη επί επτά σερί επίσημα ματς ενώ είχε 13 χρόνια να ξεκινήσει τόσο άσχημα. Στα της παράδοσης, είναι 7-11-7 στο «Κάροου Ρόουντ» αλλά με μόνο έναν άσο στα τελευταία 14 (το 1-0 του Οκτωβρίου 2012).