Menu

Ο πρώτος κινέζικος ranking ημιτελικός

Ο πρώτος κινέζικος ranking ημιτελικός

Ημιτελικά στο UK Championship του σνούκερ που διεξάγεται στο Γιορκ της Αγγλίας, best of 11 frames (προκρίνεται στον τελικό όποιος πάει στα 6).

Και, για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος, ένας ημιτελικός ranking tournament συντίθεται από δύο Κινέζους: τον 32χρονο Ντινγκ Γιουνχούι (Νο 16 στο ranking) και τον 20 ετών, παρά δύο μηνών, Γιαν Μπίνγκταο (Νο 20).

Ο Γιαν έχει κάνει ένα… μυθικό τουρνουά αποκλείοντας ορισμένα «ονόματα» του αθλήματος, έσχατο ο Τζον Χίγκινς με 6-3 στον χθεσινό προημιτελικό, ο Σκωτσέζος ήταν πάντως αρκετά κακός. Πιο έμπειρος, φυσικά, ο Ντινγκ που νίκησε για τους «8» με 6-2 έναν άλλον συμπατριώτη του, τον Λιάνγκ Γουενμπό και φτάνει στα ημιτελικά του UKC για πρώτη φορά από το 2009, οπότε είχε κατακτήσει για δεύτερη φορά το εν λόγω τρόπαιο.

Για να κατανοήσετε συγκρίσεις και ομοιότητες, πριν από λίγο καιρό στη Λετονία ο Γιαν κατέκτησε το Riga Masters και έγινε ο πρώτος teenager που κατακτά ranking τουρνουά από το 2006 και… τον Ντινγκ.

Ο έτερος ημιτελικός, ο βραδινός, είναι… βρετανικός ανάμεσα στον Σκωτσέζο Στίβεν Μαγκουάιρ (Νο 14) και τον Βορειοϊρλανδό Μαρκ Αλεν (Νο 5). Αλλες εννέα φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν και ο Αλεν προηγείται με 7-2 νίκες, όλες συνεχόμενες μετά τις ήττες του το ’06 και το ’10! Πέρυσι μάλιστα νίκησε με 6-1 στον προημιτελικό του UK Championship, ευκαιρία για τον Μαγκουάιρ να πάρει… ρεβάνς; Θα δείξει. Ο Μαγκουάιρ απέκλεισε τον (κατάκοπο από την πρόκρισή του επί του πανίσχυρου Μαρκ Σέλμπι) Μάθιου Στίβενς με 6-4 και ο Αλεν με 6-5 τον… βετεράνο, ετών 54, Νάιτζελ Μποντ που διέπρεπε στα 90s στο σπορ.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 7/12/2019