Menu

Γκλάντμπαχ. 16 χρόνια χωρίς διπλό στο Βόλφσμπουργκ

Γκλάντμπαχ. 16 χρόνια χωρίς διπλό στο Βόλφσμπουργκ

Πρωτοπόρος στην Bundesliga η Γκλάντμπαχ αλλά για να παραμείνει εκεί, πρέπει να περάσει από το Βόλφσμπουργκ μετά το χθεσινό… περίπατο της Λειψίας στο Ντίσελντορφ (31 έναντι 33 οι βαθμοί, πλέον). Μόλις μια νίκη στα τελευταία επτά, ανεξαρτήτως έδρας, για την Μπορούσια, από τον Νοέμβρη του 2003 έχει να νικήσει στο Βόλφσμπουργκ.

Τότε, με τον (γνωστό μας) Εβαλντ Λίνεν να έχει απολυθεί λίγο νωρίτερα, ανέλαβε ο Χόλγκερ Φαχ και το 3-1 διαμόρφωσε στο τέλος ένας άλλος γνωστό μας, ο μετέπειτα «πράσινος» Γιόνας Κόλκα, οι Γιόρις φαν Χουτ και Αρι φαν Λεντ τα άλλα γκολ των «πουλαριών» ενάντια σε μια Βόλφσμπουργκ που έπαιζε με Μενσένχες, Κλίμοβιτς και Ντ’Αλεσάντρο σε μια αργεντίνικη τριάδα που εντέλει δεν άφησε το στίγμα της.

Εκτοτε λοιπόν η Βόλφσμπουργκ έμεινε αήττητη με 11-3-0 υποδεχόμενη την Μπορούσια, το αήττητο (με τα περσινά) δέκα αγωνιστικών στην Bundesliga έδωσε τη θέση του σε τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε ενώ η Γκλάντμπαχ είδε την Μπασάκσεχιρ να φεύγει νικήτρια την Πέμπτη από το «Μπορούσια Παρκ» και να την αποκλείει από τη συνέχεια του Europa. Ισως… για καλό, άλλωστε και τις άλλες τρεις φορές που ήταν πρωτοπόρος ύστερα από 14 αγωνιστικές (1969-70, 1975-76 και 1976-77) στο τέλος κατέκτησε τον τίτλο.