Menu

Ιντερ – Τζένοα. Με Σκιλάτσι, Μπέργκαμπ και… Φαν’τ Σχιπ

Ιντερ - Τζένοα. Με Σκιλάτσι, Μπέργκαμπ και… Φαν’τ Σχιπ

38-10-4 η συνολική παράδοση για Ιντερ και Τζένοα στο Μιλάνο. Τελευταίο διπλό τον Μάρτη του ’94 και έκτοτε 10-3-0. Ο Φράνκο Σκόλιο ήταν τότε τεχνικός των Γενοβέζων που είχαν τον Τακόνι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τον Ρουμάνο Πετρέσκου, οργανωτή τον Τσεχοσλοβάκο παιχταρά Τόμας Σκούχραβι, ένα από τα τελευταία κλασικά δεκάρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και στα χαφ τον… νυν εκλέκτορα της Εθνικής μας, Τζον Φαν’τ Σχιπ!

Η Ιντερ του Τζιαμπέρο Μαρίνι είχε Τζένγκα, Μπέργκομι, Παγκανίν, τον θεούλη (και «ήρωας» του Μουντιάλ ’90 για τους Ιταλούς) Σαλβατόρε «Τότο» Σκιλάτσι μπροστά, τον Ρώσο Ιγκόρ Σαλίμοφ, νυν τεχνικό της Ακχμάτ Γκρόζνι και που μερικούς μήνες μετά έβαλε στο Καμερούν 5 γκολ, στο Μουντιάλ των ΗΠΑ, κρατώντας ως σήμερα το ρεκόρ. Συν τους Ολλανδούς Φιμ Γιονκ και Ντένις Μπέργκαμπ, ωραία ομάδα είχα…

Ο Τιάγκο Μότα, που φόρεσε τη φανέλα της Ιντεράρας (2009-12) δεν απολύθηκε μετά την ήττα από τη Σαμπντόρια στο ντέρμπι, παρά τα επτά ματς χωρίς νίκη. Χωρίς Μπρόζοβιτς και Λαουτάρο (τιμωρημένοι) η επόμενη πρωταθλήτρια Ιταλίας, λείπουν και οι Μπαρέλα, Αλέξις Σάντσες, ο Αντόνιο Κόντε πήρε στην αποστολή τους 17χρονους Αγουμέ (χαφ), Εσπόζιτο (φορ) που ίσως μάλιστα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα.