Menu

Οι «Invincibles» του Γιούργκεν…

Οι «Invincibles» του Γιούργκεν…

Εννέα σερί νίκες, μόλις μια ήττα στα τελευταία 57 πρωταθλήματος και αήττητο σερί 35 αγώνων (30-5-0) «τρέχει» πλέον η Λίβερπουλ, επίδοση που κρατά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ήτοι από το 2-1 από τη Σίτι στις 3 Ιανουαρίου 2019 στο Μάντσεστερ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχασε μεν το περσινό πρωτάθλημα στην ισοβαθμία αλλά περισσότερο πλήρωσε την «κοιλιά» που έκανε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο (ισοπαλίες με Λέστερ, Γουέστ Χαμ, Γιουνάιτεντ και Εβερτον). Η εμφατική νίκη προχθές, με το 4-0 στο Λέστερ, τη φέρνει ακόμη πιο κοντά στον τίτλο.

Οσο για το αήττητο; Υποδέχεται την εξαιρετική, φέτος, Γουλβς, κατόπιν παίζει με τη Γιουνάιτεντ (την καλή, του… Σέφιλντ δηλαδή), κι ακολουθούν Τότεναμ εκτός, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εντός και Γουλβς εκτός ως τις 23/1 σε έναν πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Αν, ωστόσο, η πρωταθλήτρια Ευρώπης βγει… αλώβητη τότε θα γράψει ιστορία καθώς κατέχει ήδη το τρίτο ρεκόρ αήττητου σερί στην Premier League και απειλεί το… 40άρι της Τσέλσι από τον Οκτώβριο του 2004 έως και τον Νοέμβριο του 2005. Επί ημερών Ζοσέ Μουρίνιο βεβαίως, σερί που άρχισε μετά από ήττα από τη Σίτι και τερματίστηκε από την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, τη Γιουνάιτεντ.

Οι «Invincibles» του Γιούργκεν…

Φυσικά, το μεγαλύτερο σερί ever στην κατηγορία κατέχει η ομάδα που έμεινε στην ιστορία ως «The Invincibles»: η Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ από τον Μάιο του 2003 έως τον Οκτώβριο του 2004, η μόνη μετά την Πρέστον το 1888-89 που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα. Οι Λονδρέζοι δε λύγισαν επί 49 συνεχόμενα παιχνίδια και το σερί σταμάτησε με ήττα από τη Γιουνάιτεντ.

Επιπροσθέτως η Λίβερπουλ έχει να ηττηθεί εντός «Ανφιλντ», στο πρωτάθλημα πάντα, από τις 23 Απριλίου 2017 και το 2-1 από την Κρίστας Πάλας με ισάριθμα τέρματα του Μπεντέκε, και σε ματς όπου είχε… 73% κατοχή μπάλας. Εκτοτε και σε 49 αγώνες στο λιμάνι σημείωσε 39 νίκες και παραχώρησε δέκα ισοπαλίες, μάλιστα «τρέχει» σερί 16 νικών, ήτοι από το 1-1 με τη Λέστερ στις 30 Ιανουαρίου 2019. For the record, το απόλυτο ρεκόρ σε εντός έδρας αήττητο σερί στην κατηγορία έχει η Τσέλσι με 86 αγώνες, από τον Φλεβάρη του 2004 ως τον Οκτώβρη του 2008. Ξανά με Μουρίνιο είχε ξεκινήσει.

Στα της παράδοσης, η Γουλβς απέκλεισε στο Κύπελλο πέρυσι τη Λίβερπουλ με 2-1 στο «Μόλινιου» και προ διετίας στο «Ανφιλντ» με το ίδιο σκορ, στο πρωτάθλημα έχει να τη νικήσει όμως από… σαν σήμερα (σύμπτωση ε…) το 2010, 1-0 ξανά στο «Ανφιλντ» με γκολ του Γουόρντ. Τον Ρόι Χόντγκσον είχα τότε στον πάγκο, στην άμυνα έπαιζα με Κυργιάκο και Σκρτελ (Παναΐα μου) και μπροστά με Τόρες, Κάιτ και Ενγκόνγκ (Ωϊμέ) ενώ ο άμπαλος Μεϊρέλες συνεπικουρούσε Τζέραρντ και Λούκας Λέιβα στα χαφ. Πόσο άλλαξα…

Η δε τελευταία ισοπαλία μεταξύ τους στο λιμάνι σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 1969, 0-0 και έκτοτε 17-0-2! Σερί 50 ετών, δεν το λες και μικρό…