Menu

Supercopa de España. Πέρυσι στην Ταγγέρη, (από) φέτος στην Τζέντα

Supercopa de España. Πέρυσι στην Ταγγέρη, (από) φέτος στην Τζέντα

Εκτός από μια τάση περί κατάργησης της παράτασης, υπάρχει και μια άλλη: εναλλακτικές για τα Super Cup, σταδιακά η εμπορικότητά τους μειώνεται. Στην Αγγλία γίνεται ήδη κουβέντα περί αλλαγής του μιας και ετησίως, τον Αύγουστο, οι ομάδες ψιλοσφυρίζουν αδιάφορα πλέον, οι χορηγίες μειώνονται και αρκετοί στρέφονται στα… πετροδολάρια: ήδη το Supercoppa Italiana, το Γιουβέντους – Λάτσιο 1-3 έγινε για δεύτερη σερί σεζόν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπως και το γαλλικό Trophée des Champions την τελευταία διετία στην Κίνα, οι Γερμανοί προ ετών είχαν δοκιμάσει ένα top-6 tournanent (αλλά απέτυχε) και, οι Ισπανοί, το πήγαν… παραπέρα.

Τι έκαναν; Πέρυσι το Supercopa de España (Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 2-1) το έστειλαν στην Ταγγέρη του Μαρόκου, δεν τράβηξε κι από φέτος δημιούργησαν ένα Final 4 και έκλεισαν συμβόλαιο για τρία χρόνια στη… Σαουδική Αραβία. Ό,τι να’ ναι!

?? Οι αγώνες, απόψε και αύριο, διεξάγονται στο «Κινγκ Αμπντουλάχ Σπορτς Σίτι» της Τζέντα, νοκ άουτ φυσικά τα ματς με με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας: Βαλένθια – Ρεάλ απόψε, Ατλέτικο – Μπαρτσελόνα αύριο ως ανέδειξε η κλήρωση. Χωρίς μικρό τελικό (πάλι καλά).

Η Βαλένθια, που κατέκτησε το Copa del Rey τον Μάιο νικώντας την Μπαρτσελόνα, συμπλήρωσε επτά σερί επίσημα χωρίς ήττα μετά το 1-0 επί της Εΐμπαρ το Σάββατο, ματς όπου έχασε όμως με τραυματισμό τον σταρ φορ Ροδρίγο ενώ ο μέσος Κοκλέν και ο εξτρέμ Μάξι Γκόμες είναι αμφίβολοι και απόντες οι Πιτσίνι, Κανγκ-Ιν, Γκιέδες και Βαγιέχο.

Την ίδια ημέρα η Ρεάλ ήταν εξαιρετική… αμυντικά στο 3-0 επί της Χετάφε με τον Κουρτουά να βγάζει τρεις μεγάλες φάσεις. Απών ο Αζάρ καθώς ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν ρισκάρει με τον Βέλγο, μάλλον διαθέσιμος ο Μαρσέλο αλλά τέθηκαν νοκ άουτ και ο Μπενζεμά, ελέω ενοχλήσεων, και ο Μπέιλ, ελέω ίωσης, ήτοι το επιθετικό δίδυμο που προόριζε ο «Ζιζού»! Δεν αλλάζει ο Γάλλος το 4-3-1-2, με τον Ισκο ελεύθερο πίσω από τους μπροστινούς που θα είναι ο πιτσιρικάς Ροδρίγο και ο άμπαλος Γιόβιτς, για τον οποίο πρέπει να περάσει δικαστήριο όποιος ενέκρινε τα 60 μύρια της απόκτησής του το καλοκαίρι. Παίζει βέβαια να ξεκινήσει ο Βινίσιους αντί του Γιόβιτς.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 8/1/2020