Menu

Masters 2020. O καταποντισμός των φαβορί!

Masters 2020. O καταποντισμός των φαβορί!

Συνεχίζεται η δράση στο Masters του Λονδίνου, ένα από τα κορυφαία τουρνουά σνούκερ ετησίως και ήδη δεν λείπουν οι εκπλήξεις. Από την πρώτη ημέρα μάλιστα αποκλείστηκαν δύο εκ των φαβορί για τον εν λόγω τίτλο, ο Μαρκ Σέλμπι και ο Ντινγκ Ζιούνχουι. Και, χθες, έμεινε εκτός ο Νέιλ Ρόμπερτον με 5-6 από τον Στίβεν Μαγκουάιρ (από 5-1!) και ο Μαρκ Αλεν από τον -τον πρωτάρη στο τουρνουά- Ντέιβιντ Γκίλμπερτ! Οι τέσσερις που αποκλείστηκαν πλήρωναν από 1.20 έως 1.35!

Best of 11 τα ματς των «16», ήτοι προκρίνεται όποιος φτάσει στα 6 frames.

Στις 15:00 ο 30χρονος Αγγλος, περσινός νικητής του Masters και παγκόσμιος πρωταθλητής, Τζαντ Τραμπ (νο 1 στο world ranking) αντιμετωπίζει τον 37χρονο συμπατριώτη του Σον Μέρφι (νο 10). Οι δύο τους έχουν συναντηθεί άλλες 31 φορές με 22-9 προβάδισμα νικών για τον Τραμπ, έσχατη εκ των οποίων ο τελικός του International Championship τον Νοέμβριο (10-3).

Ο Τραμπ σε εννέα τουρνουά στη σεζόν έχει κατακτήσει τα τρία και σε άλλο ένα ήταν στον τελικό, πορεύεται με… φόρα από την περσινή του θριαμβευτική πορεία και σπάνια υποτιμά αντιπάλους. Σε Masters πλην του περσινού τίτλου ήταν άλλες τρεις φορές (σε οκτώ παρουσίες) στα ημιτελικά. Ο πολύπειρος Μέρφι μετέχει για 16η φορά στην καριέρα του στο λονδρέζικο τουρνουά, το οποίο κατέκτησε το ’15, ήταν φιναλίστ το ’12 κι άλλες δύο φορές στα ημιτελικά. Φέτος πήρε το China Championship και ήταν και σε άλλους δύο τελικούς.

Στις 21:00 o 44χρονος Σκωτσέζος Τζον Χίγκινς (νο 6) αντιμετωπίζει τον 40χρονο Αγγλο Μπάρι Χόκινς (νο 12). Οριακά στην παράδοση των μεταξύ τους έχει προβάδισμα ο Χίγκινς (9-8), έσχατο το 6-5 για τον Χόκινς στους «16» της Σαγκάης προ τριών μηνών. Ο Χίγκινκς μετέχει για 26η φορά (!) σε Masters με δύο τίτλους, αλλά τελευταίο το 2006, δύο τελικούς και τέσσερις ημιτελικούς ενώ φέτος καλύτερή του εμφάνιση ήταν η συμμετοχή στον τελικό του Six-red World Championship. Ο Χόκινς είναι για δέκατη φορά σε Masters με καλύτερη πορεία την ήττα στον τελικό του ’16 από τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν, στη φετινή σεζόν έχει μια πρωτιά (στο Paul Hunter Classic) σε οκτώ τουρνουά.