Menu

Μπαρτζώκας, ο τέταρτος με δύο θητείες…

Μπαρτζώκας, ο τέταρτος με δύο θητείες…

Ολυμπιακός (7-11) εναντίον Αλμπα (5-13) στο ΣΕΦ, στην επάνοδο του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο. Συμπαθής ο Κεστούτις Κεμζούρα, τζέντλεμαν αλλά λίγο… ύπνος του πάγκου αποδείχθηκε. Σωστή η κίνηση των Αγγελόπουλων, μπας και σώσουν ό,τι σώνεται φέτος. Ωστόσο ήδη έφυγε ο Ριντ, ακολουθεί ο Τσέρι και ο Ρότσεστι με τον Μπάλντγουιν είναι ερωτήματα για αγωνιστικούς, και μη, λόγους. Και το ματς με την Αλμπα δεν είναι εύκολο, στο 3-1 η παράδοση με μόνο διπλό τη σεζόν 1996-97. Πάσο πάντως, στοιχηματικά.

Ειρήσθω εν παρόδω ο Μπαρτζώκας έγινε ο τέταρτος προπονητής που κάνει δεύτερη θητεία ως head coach στη σύγχρονη ιστορία των Πειραιωτών και ο πέμπτος προπονητής με δύο θητείες στο λιμάνι τα τελευταία 30 χρόνια. Πρώτος φυσικά ο Γιάννης Ιωαννίδης που έφυγε το 1996, επέστρεψε τρία χρόνια μετά αλλά δεν τράβηξε. Ακολούθησε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, που είχε εργαστεί ανάμεσα στις παρουσίες του Ιωαννίδη και επέστρεψε το 2010, κατακτώντας την Euroleague χάρη στο ιστορικό… πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη. Ο Μίλαν Τόμιτς κάθισε δις για λίγο ως πρώτος προπονητής, το 2003-04 και το 2014-15. Και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν επί έξι χρόνια βοηθός των Γιόνας Καζλάουσκας, Πίνι Γκέρσον και Παναγιώτη Γιαννάκη (2004-10) και γύρισε τον Νοέβριο του 2014, μένοντας για τέσσερα χρόνια.

Και πρόκειται περί ενός πολύ καλού προπονητή ψυχολογίας που κακώς απολύθηκε την προηγούμενη φορά. Δεν είναι ο Μπαρτζώκας μόνο… viral βιντεάκια με καντήλια και το «αριστερό λέι απ»!