Menu

Οι συνομήλικοι και οι τέως παγκόσμιοι πρωταθλητές

Οι συνομήλικοι και οι τέως παγκόσμιοι πρωταθλητές

Συνεχίζεται η δράση στο Masters του σνούκερ, στο Λονδίνο, συνεχίζεται και ο… καταποντισμός των φαβορί, χθες αποκλείστηκε και ο περσινός νικητής του Masters και παγκόσμιος πρωταθλητής, Τζαντ Τραμπ (νο 1 στο world ranking), από τον Σον Μέρφι. Best of 11 τα ματς των «16», ήτοι προκρίνεται όποιος φτάσει στα 6 frames.

Σε μια αγγλική μονομαχία, στις 15:00, ο 28χρονος Κάιρεν Γουίλσον (νο 8 στο world ranking) αντιμετωπίζει τον συνομήλικο και συμπατριώτη του Τζακ Λισόφσκι. Αλλες 11 φορές έχουν αναμετρηθεί οι δυο τους, 7-4 μπροστά σε νίκες ο Λισόφσκι, στο τελευταίο όμως, στο World Open της Κίνας προ ολίγου καιρού, είχε επικρατήσει με 5-1 ο Γουίλσον.

Ο οποίος Γουίλσον μετέχει για τέταρτη, και συνεχόμενη, φορά στο Masters, στο ντεμπούτο του αλλά και πέρυσι αποκλείστηκε πρόωρα, πρόπερσι όμως είχε φτάσει ως τον τελικό χάνοντας οριακά από τον Μαρκ Αλεν. Ο δε Λισόφσκι μετέχει για δεύτερη φορά στο λονδρέζικο τουρνουά, πέρυσι είχε αποκλειστεί νωρίς νωρίς από τον Ντινγκ με 6-1. Επαθε, έμαθε όμως;

Στις 21:00 αναμετρώνται δύο πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές, ο 44χρονος Ουαλός Μαρκ Γουίλιαμς  (νο 2) και ο 43χρονος Αγγλος Στιούαρτ Μπίνγκχαμ (νο 14, φωτό). Μοιρασμένη η παράδοση στα μεταξύ τους, από 8 νίκες έχουν. O Γουίλιαμς είναι παλιά… καραβάνα καθώς αποτελεί επαγγελματία παίκτη του σνούκερ από το 1992, κατέκτησε τρεις φορές το Masters (το ’98, το ’03 και το ‘18) ενώ ο Μπίνγκχαμ μετέχει για δέκατη φορά στο τουρνουά και ουδέποτε έφτασε ως τον λονδρέζικο τίτλο.