Menu

Το… 11/11 του Μπίνγκχαμ και η ψυχάρα ονόματι Κάρτερ

Το… 11/11 του Μπίνγκχαμ και η ψυχάρα ονόματι Κάρτερ

Ημιτελικά σήμερις στο Masters του σνούκερ, στο Λονδίνο. Best of 11 τα ματς ήτοι προκρίνεται όποιος φτάσει στα 6 frames. Και τα δύο ματσάκια ανάμεσα σε Αγγλους.

Στις 15:00 ο 37χρονος Σον Μέρφι (νο 10) παίζει με τον 40χρονο Αλι Κάρτερ (νο 17). Στο Masters μετέχει το top-16 του world ranking αλλά ο Κάρτερ μπήκε από το… παράθυρο επειδή αρνήθηκε τη συμμετοχή ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν (νο 3). Άλλες 32 φορές έχουν συναντηθεί οι δύο παίκτες, 18-2-12 μπροστά σε νίκες ο Κάρτερ. Συμπτωματικά σε Masters συναντιούνται για τρίτη φορά: το 2008 είχε περάσει ο Μέρφι με 6-3 και το 2018 ξανά ο Μέρφι με 6-4. Γενικώς σε ημιτελικά όμως, προηγείται ο Μέρφι με 3-1 νίκες επί του Κάρτερ με τελευταίο το 2017 στο China Championship.

Στους «16» ο Μέρφι απέκλεισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή και κάτοχο του Masters, Τζαντ Τραμπ με 6-3 και στους «8» με το ίδιο σκορ τον Τζο Πέρι ενώ, αντίστοιχα, ο Αλι Κάρτερ άφησε εκτός διαδοχικά τον ισχυρό Μαρκ Σέλμπι με 6-4 και κατόπιν τον πολύπειρο Τζον Χίγκινς με 6-3. Αμφότεροι, κοινώς, έρχονται από εμφατικές προκρίσεις.

Ο Μέρφι με έναν τρόπαιο (2015, δύο ημιτελικούς κι έναν τελικό την τελευταία 8ετία στο Masters κατέχει σαφώς περισσότερο το know how στο λονδρέζικο τουρνουά ενάντια στον Κάρτερ που είχε να επιδείξει δύο νίκες επί συνόλω 12 αγώνων σε προηγούμενες δέκα παρουσίες και έκανε… άλλες τόσες φέτος. Θυμίζω, πρόκειται για ένα παίκτη που πέρασε δις σοβαρά θέματα υγείας και επηρέασε και την καριέρα του, τον βλέπεις με συμπάθεια… θες δεν θες.

Στον βραδινό ημιτελικό (21:00) αναμετρώνται ο 38χρονος Ντέιβιντ Γκίλμπερτ (νο 11) με τον 43χρονο Στιούαρτ Μπίνγκχαμ (νο 14). Τρομερή η παράδοση καθώς ο Μπίνγκχαμ έχει 11/11 νίκες ενάντια στον αντίπαλό του, πρώτη τους φορά απόψε είναι σε Masters, όπως και σε οποιαδήποτε ημιτελική φάση.

Ο Γκίλμπερτ απέκλεισε διαδοχικά τον Τζακ Λισόφσκι (6-2) και τον Στίβεν Μαγκουάιρ (επίσης 6-2) κάνοντας εξαιρετικά ματς, ο δε Μπίνγκχαμ άφησε εκτός του Μαρκ Γουίλιαμς με 6-2 και κατόπιν, αργά χθες, τον Κάιρεν Γουίλσον με 6-4… από 4-1 και λίγο έλειψε να γίνει και το 5-1 και τελειώσει το ματς πρόωρα!

Ο Γκίλμπερτ μετέχει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Masters και δεν έχει κατακτήσει ποτέ κάποιο τουρνουά. Ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής Μπίνγκχαμ μετέχει για δέκατη φορά σε Masters, το ’16 ήταν ως τα ημιτελικά, σε όλα τα άλλα αποκλειόταν από τον πρώτο γύρο κιόλας.