Menu

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Αρσεναλ. Το αξέχαστο fair play του Αρσέν

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Αρσεναλ. Το αξέχαστο fair play του Αρσέν

Η Αρσεναλ προσπαθεί να… μεταλλαχθεί σε καλύτερη ομάδα από ό,τι ήταν επί ημερών Εμερι, στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Πάλας ήταν μεν δίκαιο το 1-1 αλλά για μια ώρα αγώνα ήταν καλύτερη κι από το 67’ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, με τον Ομπαμεγιάνγκ να λείπει ελέω τιμωρίας και τον Τορέιρα αμφίβολο. Υποδέχεται την άκρως ανταγωνιστική, καίτοι νεοφώτιστη, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, από την οποία έχει να ηττηθεί ως γηπεδούχος (και ανεξαρτήτως διοργάνωσης) από τον Αύγουστο του 1971, έκτοτε 11-5-0!

Βεβαίως, λίγοι θυμούνται ότι οι δύο ομάδες έγραψαν ιστορία τον Φεβρουάριο του 1999, σε ματς Κυπέλλου στο «Χάιμπουρι» όπου στο 75ο λεπτό ο Λι Μόρις των φιλοξενούμενων τραυματίστηκε, και όπως συνηθίζεται, οι παίκτες των «λεπίδων», που είχαν την κατοχή της μπάλας, την πέταξαν εκτός αγωνιστικού χώρου, ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία.

Στην επαναφορά, οι «κανονιέρηδες», όχι μόνο δεν πέταξαν τη μπάλα εκ νέου έξω, ως ένδειξη fair play, αλλά μάλιστα έπαιξαν κανονικά, με πρωτοβουλία του Νουάνκου Κανού και μάλιστα και πέτυχαν γκολ με τον Μαρκ Οφερμαρς, κερδίζοντας τελικά τον αγώνα με 2-1.

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Αρσέν Βενγκέρ, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Ντέβιντ Ντιν, πήγαν στον διαιτητή Στιβ Μπρους, αιτούμενοι την επανάληψη του αγώνα. Αίτημα που έφτασε στην ομοσπονδία και η οποία, κόντρα σε κάθε κανονισμό, βρήκε τρόπο να το κάνει πράξη. Δέκα ημέρες μετά, στις 23 Φεβρουαρίου, το ματς ξανάγινε (από την αρχή) με νικήτρια την Αρσεναλ… ξανά με 2-1.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 18/1/2020