Menu

Τσέλσι – Αρσεναλ. Όταν σκόραραν… Ζιλμπέρτο και Εσιέν

Τσέλσι – Αρσεναλ. Όταν σκόραραν… Ζιλμπέρτο και Εσιέν

Εμβόλιμη αγωνιστική στο Νησί, με το λονδρέζικο Τσέλσι – Αρσεναλ να κυριαρχεί. Χωρίς διπλό μεταξύ τους στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από τον Οκτώβριο του 2011, με 5-3 τότε για τους «gunners» από χατ-τρικ του Φαν Πέρσι και από έναν τον Ανδρέ Σάντος και Γουόλκοτ, οι Λάμπαρντ, Τέρι και Μάτα είχαν βάλει τα γκολ των «μπλε» του Αντρέ Βίλας Μπόας. Εκτοτε, 6-2-0 για την Τσέλσι ως γηπεδούχος, σε όλα.

Πάντως αμφότερες δεν είναι σε καλό momentum, η εκ νέου απουσία του τιμωρημένου Ομπαμεγιάνγκ στερεί από επιθετικές λύσεις την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα, που έχει αμφίβολους τους Παπασταθόπουλο και Κολάσινατς. Ούτε η Τσέλσι είναι καλά, αναλογιστείτε ότι οκτώ ήττες έκανε πέρυσι σε όλη τη σεζόν και έφτασε φέτος… τόσες μετά την υποταγή από τη Νιούκαστλ με γκολ στο τέλος. Σίγησε ο Εϊμπραχαμ και βγάζει και δυστοκία μπροστά.

Δεν είναι συχνό το να σκοράρουν και οι δύο στα μεταξύ τους (μόνο 4/13 τελευταία βγήκαν goal/goal), το 1-1 πάντως, αν το καλοσκεφτείς, «κολλάει» και για τελικό μεταξύ τους απόψε, έτσι όπως είναι εσχάτως. Και… πλάκα πλάκα, από τον Μάιο του 2007 έχουν να το φέρουν, σε ματς που σκόραραν δύο μετέπειτα «πράσινοι»: στο 43’ με πέναλτι Ζιλμπέρτο Σίλβα και στο 70’ ο Μίκαελ Εσιέν!

Ειρήσθω εν παρόδω, ο Ζιλμπέρτο εσχάτως συνεργάζεται με γνωστό γραφείο μάνατζερ, είχε ακουστεί το όνομά του για βοηθός στην Αρσεναλ, αν έμεινε ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ αλλά φευ. Ο δε Εσιέν πήγε από το καλοκαίρι στην Σαμπαΐλ του Αζερμπαϊτζάν αλλά είναι για να φεύγει!