Menu

Λίβερπουλ. Στα 40… καίγεσαι;

Λίβερπουλ. Στα 40… καίγεσαι;

Και τα… σερί της Λίβερπουλ, καλά κρατούν. Ως πότε, βέβαια, είναι το ερώτημα. Επικρατώντας με 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η… επικείμενη πρωταθλήτρια Αγγλίας έφτασε τα 39 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητη στην Premier League, όπου λύγισε μόνο μια φορά στα τελευταία 61: από τη Σίτι στο Μάντσεστερ, στις 3 του Γενάρη… πέρυσι, εν έτει 2019.

Οι δε 64 βαθμοί της σε 22 αγωνιστικές αποτελούν τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή και στην ιστορία της! Τούτα βέβαια απόρροια και του επιθετικού κρεσέντου της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία στα 27/30 τελευταία της στο πρωτάθλημα σημείωσε 2+ γκολ. Και νίκησε στα 30 από τα τελευταία 31 παιχνίδια της.

Απόψε η Λίβερπουλ δοκιμάζεται στο Γούλβερχαμπτον ενάντια στη Γουλβς. 52-17-36 η παράδοση υπέρ της Λίβερπουλ σε όλα, στο «Μόλινιου» όμως είναι 21-10-17 υπέρ των «λύκων» για το πρωτάθλημα και 26-10-18 ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Η Γουλβς είχε αποκλείσει μάλιστα τη Λίβερπουλ πέρυσι στο Κύπελλο με 2-1.  Στο πλαίσιο του πρωταθλήματος όμως η τελευταία νίκη των «λύκων» επί των «κόκκινων»… ανάγεται τον Αύγουστο του 1981, με 1-0 από τέρμα του Μάθιους για την ομάδα του Τζον Μπάρνγουελ ενάντια στο συγκρότημα του Μπομπ Πέισλι που έπαιζε με Γκρόμπελαρ, Χάνσεν, Νιλ, Σούνες, Κένεντι, Νταλγκλίς και άλλους. Εκτοτε, 3-3-0 για τη Λίβερπουλ στο Γούλβερχαμπτον, οι νίκες στις τελευταίες ισάριθμες επισκέψεις της και, δη, με γκολ 8-0.

Λίβερπουλ. Στα 40… καίγεσαι;

Η Γουλβς του (άλλοτε βοηθού του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό!) Νούνο Σάντο ηττήθηκε σε μόλις ένα από τα τελευταία 12 παιχνίδια της στο «Μόλινιου», κι αυτό από την Τότεναμ με γκολ του Βερτόνχεν στο 91’. Στα τελευταία 23 δε υπέστη μόνο πέντε ήττες. Και είναι αφενός μια ομάδα με χαρακτήρα καθώς έχει πάρει τους περισσότερους βαθμούς έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ (18), αφετέρου ολοένα και μεγαλώνει ως club εδώ και μια διετία με πίστη στο πλάνο, με προσεκτικές κινήσεις και μεταγραφές: του Ποντένσε ήταν ένα ακόμη παράδειγμα.

Η Λίβερπουλ έχει πάρει τους 91 από τους πιθανούς 93 βαθμούς στα τελευταία 31 ματς, όσο… τρένο κι αν είναι, τα σερί κάποτε σταματούν. Η Γουλβς λογίζεται πλέον ως εν δυνάμει σύλλογος που πρωταγωνιστεί, έχει με αιχμή του δόρατος τον Χιμένες που κάνει συχνά τη διαφορά και δεν έχει να φοβηθεί κάτι.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 22/1/2020