Menu

Σέριφ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Ο Ζάετς, ο Μπίσκαν και… ο Βράνιες

Σέριφ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Ο Ζάετς, ο Μπίσκαν και… ο Βράνιες

Ως ισχύει ετησίως, μόλις έξι εισιτήρια παραμένουν ανοιχτά για τους ομίλους του Champions League και κρίνονται από τα προκριματικά και τα play offs. Τα οποία play offs διεξάγονται μεσοβδόμαδα.

Στην (ελληνικής… καταγωγής) Τιράσπολη αναμετρώνται η Σέριφ και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σε ένα ζευγάρι που είναι πια… σύνηθες. «Ελληνικής» διότι η μολδαβική πόλη, που ιδρύθηκε το 1972 από τον Σοβιετικό στρατηγό Ολεξάντρ Σουβόροφ, χτίστηκε πάνω στα απομεινάρια της Τύρας, αρχαία ελληνική αποικία της Μιλήτου από το 600 π.χ. και καταστράφηκε από τους Γέτες το 50 μ.Χ.

Και σύνηθες διότι Μολδαβοί και Κροάτες ανταμώνουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, για τέταρτη φορά στα Κύπελλα Ευρώπης (όλες στον 3ο προκριματικό του Champions League) και, μάλιστα, η μικρούλα Σέριφ κατόρθωσε μια φορά να κάνει την υπέρβαση. Ήταν το καλοκαίρι του 2010, όταν και τα δύο παιχνίδια τους έληξαν με 1-1 και οι Μολδαβοί του Οντρέι Σοσνίτσκι πέρασαν στα πέναλτι της ρεβάνς του Ζάγκρεμπ, έχοντας μάλιστα βασικό τον νυν παίκτη της ΑΕΚ, Ογκνιεν Βράνιες. Οι, δε, Κροάτες είχαν στον πάγκο των άλλοτε «λαγό» του Παναθηναϊκού, Βέλιμιρ Ζάετς, βασικό κίπερ τον Τόμισλαβ Μπούτινα που πέρασε νωρίτερα από τον Ολυμπιακό (2006-08), βασικό στην άμυνα τον Ιγκόρ Μπίσκαν (στον Παναθηναϊκό το 2005-07) και ως αλλαγή είχαν μπει ο Αντε Τόμιτς που το 2008 έπαιξε για λίγο στην Ξάνθη, και ο Βραζιλιάνος Ντοντό που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΛ (2016-18).

Εκτοτε όμως, και το καλοκαίρι του 2012 (4-0 εντός, 1-0 εκτός) και το καλοκαίρι του 2013 (1-0 στο Ζάγκρεμπ, 3-0 στην Τιράσπολη) η Ντινάμο Ζάγκρεμπ πήρε το αίμα της πίσω και πανηγύρισε ισάριθμες προκρίσεις.