Menu

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός. Ο μοναδικός άσος στα τελευταία 17 και η κούπα… του Δώνη

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός. Ο μοναδικός άσος στα τελευταία 17 και η κούπα… του Δώνη

ΑΕΛ εναντίον Παναθηναϊκού στον κάμπο. Η Λάρισα χρειάστηκε δύο πέναλτι στα τελευταία 11 λεπτά για να ισοφαρίσει τον Παναιτωλικό, δεν έχει νίκη μέσα στο 2020 και η επικράτηση επί του Πανιώνιου είναι η μοναδική της νίκη στα τελευταία οκτώ. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του2018, κατάφερε να κάνει τρεις διαδοχικές νίκες και, δη, δίχως να δεχθεί γκολ. Εκτός ΟΑΚΑ έχει σκοράρει στα 7/10 παιχνίδια αλλά μόνο στην Τούμπα έβαλε πάνω από ένα (2-2)!

Στον πρώτο γύρο η ΑΕΛ είχε νικήσει τους «πράσινους» αλλά ποτέ στην ιστορία της δεν τους νίκησε δύο φορές σε μια σεζόν, ενώ σε διαδοχικά παιχνίδια τον έχει νικήσει μόνο μια φορά, πριν από 41 χρόνια, και τότε σε διαδοχικά εντός έδρας. Ο ΠΑΟ είναι δε αήττητος στη Λάρισα από στις 6 Μαρτίου 2011, 2-0 τότε η ΑΕΛ με Πανκράτ και Τσιμπαμπά και έκτοτε 0-2-1. Αυτή η νίκη της ΑΕΛ είναι η μοναδική στα τελευταία 17 παιχνίδια στην έδρα της, αφού η αμέσως προηγούμενη ήταν στις 2 Οκτωβρίου 1988, 2-1 τότε, ήτοι μόνο ένας άσος στα τελευταία 17 μεταξύ τους εκεί (!).

Και υπάρχει βεβαίως και ο τελικός του 2007, με την ΑΕΛ να κατακτά το τρόπαιο με 2-1 επί του Παναθηναϊκού έχοντας προπονητή τον… Γιώργο Δώνη! Και στον «πράσινο» πάγκο καθόταν ο Βίκτορ Μουνιόθ…