Menu

Ανερχόμενος σταρ ο Ζου!

Ανερχόμενος σταρ ο Ζου!

Ένα αν μη τι άλλο απρόσμενο ζευγάρι έβγαλε ο τελικός του European Masters στο σνούκερ που διεξάγεται στην Αυστρία. Από τη μια ο 37χρονος Αυστραλός Νιλ Ρόμπερτσον (Νο 5 στο world ranking) κι από την άλλη ο 22χρονος Κινέζος Ζου Γουελόνγκ (Νο 32, peak στην καριέρα του). Κι αν το… καγκουρό έχει βαρύ όνομα στο άθλημα με πολλούς τίτλους και διακρίσεις, καίτοι εκτός σταθερής φόρμας εδώ και 2-3 χρόνια, ο Ζου θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό major tournament.

Ο Ρόμπερτσον έκανε τέσσερις εύκολες προκρίσεις, πρακτικά δυσκολότερο έργο είχε χθες στον ημιτελικό με τον φορμαρισμένο Αλι Κάρτερ αλλά τον διέλυσε με 6-1. Ο Ζου άφησε εκτός ονόματα του αθλήματος όπως τον προπέρσινο παγκόσμιο πρωταθλητή Μαρκ Γουίλιαμς (5-4), τον Μπάρι Χόκινς (5-2) και, χθες, στον ημιτελικό, τον Γκάρι Γουίλσον (6-5), σε μια πορεία που τον γέμισε εμπειρίες μα, κυρίως έπαιξε με πολύ μυαλό και θράσος για την ηλικία του.

Οι δύο τους αναμετρήθηκαν ξανά μια φορά, στο China Open τον Απρίλη του 2018 και ο Ρόμπερτσον είχε επιβληθεί με 6-1 του τότε 18χρονου αντιπάλου του.

Best of 17 frames ο τελικός, ήτοι όποιος φτάσει τα 9, σε δύο μέρη, το ένα στις 15:00 και το άλλο στις 21:00 (live από το Eurosport).