Menu

Ωδή στον… Λάζαρο της Τουρκίας!

Ωδή στον… Λάζαρο της Τουρκίας!

Ο Σεργκέν Γιαλτσίν ήταν ένας από τους τελευταίους παιχταράδες που έβγαλε η Τουρκία. Κλασικό «δεκάρι» στα ντουζένια του, «υδραυλικός» στις ντρίπλες, γενικώς θεούλης (εκείνα τα χρόνια που ανέλυα τη SuperLig για στοιχηματικά έντυπα και sites). Επαιξε στους «αετούς» το 1991-97 και το 2002-06, του… συγχώρησαν ότι στο μεσοδιάστημα έπαιξε και στις άλλες τρεις μεγάλες της χώρας: Φενερμπαχτσέ (1999-00), Τραμπζονσπόρ (2000-010) και Γαλατασαράι (2001-02), σαν να λέμε ο… Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος της Τουρκίας!

Και σκόραρε μάλιστα με όλες! Από το 2008 είναι προπονητής, ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπεσίκτας, πέρασε από μικρομεσαίες ομάδες όπως η Γκαζιαντέσπορ, η Σίβασπορ, η Εσκισεχίρσπορ κλπ., στον πρώτο γύρο εργαζόταν στη Μαλάτιασπορ και κάνει ντεμπούτο σήμερα στον πάγκο των «καρά καρταλάρ». Στη φωτό, η υποδοχή χιλιάδων οπαδών μετά την παρουσίαση του. Μυθικές στιγμές.

Παιχταράς μεν αλλά έχει το ειδικό βάρος για να συνεφέρει την Μπεσίκτας, η οποία μετά από τέσσερις σερί ήττες απέλυσε τον… Γιώργο Παράσχο της χώρας, Αμπντουλάχ Αβτσί; Καλό το timing πάντως αφού παίζει στη Ριζούντα ενάντια σε μια Ρίζεσπορ που λίγο έλειψε να κάνει… κηδεία στην πρωτοπόρο Σίβασπορ (ισοφαριζόμενη στο 93’)

6-3-10 η συνολική τους παράδοση στη Ριζούντα, επιμέρους 5-2-11 σε επίπεδο SuperLig. Ανεξαρτήτως έδρας η Μπεσίκτας έχει να ηττηθεί από τον Φεβρουάριο του 2006, στο «Ινονού» τότε με 1-0 (και τον Γιαλτσίν να μπαίνει αλλαγή στο 46’!) και 10-5-0 έκτοτε.