Menu

ΟΦΗ – ΑΕΛ. 27 χρόνια χωρίς νίκη στο «Γεντί Κουλέ»!

ΟΦΗ - ΑΕΛ. 27 χρόνια χωρίς νίκη στο «Γεντί Κουλέ»!

Το αντάμωμα ΟΦΗ και ΑΕΛ αποτελεί ίσως το… clasico της ελληνικής περιφέρειας στο πρωτάθλημα. Οι Κρητικοί ήταν εξαιρετικοί ως τα τέλη του ’19 αλλά στο νέο έτος έχασαν από Βόλο και Ολυμπιακό στο «Γεντί Κουλέ», όπου αντλούσαν ισχύ και βαθμούς, στο τελευταίο πήραν in extremis 2-2 στην Ξάνθη ενώ δέχονται γκολ επί εννέα σερί αγωνιστικές. Και, όμως, ακόμη να προηγηθούν φέτος στο πρώτο ημίχρονο στο Ηράκλειο, σε δέκα ματς!

Οι Λαιρσαίοι με δύο πέναλτι πήραν βαθμό από τον Παναιτωλικό, με δύο πέναλτι (από τα συνολικά τρία, συν ένα που δεν δόθηκε!) έχασε από τον Παναθηναϊκό, δεν έχουν νίκη μέσα στο 2020, μόνη επιτυχία στα τελευταία εννέα αυτή επί του Πανιώνιου.

Σημαντική η απώλεια του στόπερ Γιαννούλη, διαθέσιμοι οι Μαρινάκης, Σεμέδο, Μάνος στους «Ομιλίτες», χωρίς Κάτσε, Καρανίκα οι Θεσσαλοί.

Οσο για την παράδοση; Η ΟΦΗ έχει να νικήσει την ΑΕΛ από τον Μάρτιο του 2007, 2-1 στη Λάρισα τότε (με γκολ από Νταμιάο, Ντρούλιτς, προπονητή τον Γερμανό Ράινερ Μάουερ και επιθετικούς τους Νουαφόρ και Οφορίκουε!) και έκτοτε 0-3-4, είναι και η μοναδική του νίκη στα τελευταία 12, εξ αυτών δέκα στο πρωτάθλημα ενώ και οι πέντε τελευταίες ισοπαλίες τους έληξαν 0-0.

Η, δε, ΑΕΛ έχει φύγει αήττητη και τις τέσσερις τελευταίες φορές από το Ηράκλειο, τρεις με 0-0 και μια νίκησε με 2-1, στο Παγκρήτιο όμως. Στο δε «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» ο ΟΦΗ έχει να τη νικήσει από τον Οκτώβριο του 1993 (!), έκτοτε η ΑΕΛ έχει μια νίκη το 1995 και δύο ισοπαλίες, το 1996 και το 2019.