Menu

Ο Κίγκαν, η Νιούκαστλ και το… ελικόπτερο

Ο Κίγκαν, η Νιούκαστλ και το… ελικόπτερο

Σαν σήμερα, ένα βροχερό (αν και καλοκαίρι) απόγευμα του 1982 το παγκόσμιο ποδόσφαιρο άρχισε να βιώνει ένα σοκ. «Αρχισε» διότι τότε δεν υπήρχε το διαδίκτυο: άργησε λίγο.

Ο γκολτζής, που είχε γυρίσει στο Νησί από το Αμβούργο παίζοντας στη Σαουθάμπτον δίπλα σε Άλαν Μπολ, Μικ Τσάνον, ο Φιλ Μπόιερ και Τσάρλι Τζορτζ και το 1981 είχε αναδειχθεί ως ο κορυφαίος παίκτης στην Αγγλία μετρώντας 37 γκολ σε 68 ματς με τους «αγίους», έριξε τη βόμβα.

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σεζόν μετακομίζει στη Νιούκαστλ έναντι 100.000 λιρών και με βδομαδιάτικο 5.000 λιρών. Ενώ τον ήθελαν μεγάλες αγγλικές ομάδες αποφάσισε να παίξει στη δεύτερη κατηγορία! Γιατί; Διότι ο ίδιος και η οικογένεια του ήταν οπαδοί της Νιούκαστλ: έμεινε δύο σεζόν στο «Σεντ Τζέιμσις Παρκ», αγαπήθηκε όσο λίγοι από το κοινό και οδήγησε την ομάδα στην άνοδο μετά από εξάχρονη απουσία.

Κι όμως, αποφάσισε να αποσυρθεί σε ηλικία 33 ετών, με τη Νιούκαστλ να τον τιμά σε φιλικό με τη Λίβερπουλ και τον ίδιο να φεύγει από το γήπεδο με… ελικόπτερο!

Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, ο Κέβιν Κίγκαν.