Menu

Η Ιατρική του Facebook

Η Ιατρική του Facebook

Η νέα policy του ΦΒ οδηγεί συχνά λογαριασμούς σε ban από σχολιασμό και ποσταρίσματα για 24 ώρες, 3 μέρες ή και παραπάνω.

Εδώ συνέβη το εξής. Όταν απάντησα σε αναγνώστη, με συζητήσιμο IQ, στο σχόλιό του ότι… τα παίρνω (σ.σ. ποιος, εγώ…) σε κουβέντα για την πανδημία, του έγραψα ότι σύντομα θα λάβει αγωγή και να προσέχει τι γράφει.

Αυτό, ειρήρθω εν παρόδω, και το έκανα ήδη, θα έχει νέα σύντομα ο εν λόγω. Διότι η «δημοκρατία» των σόσιαλ μίντια, είτε του «γράφω ότι θέλω χωρίς συνέπειες» είτε η αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων, σόρι αλλά σε τούτη εδώ την page δεν θα περνά.

Ωστόσο το ΦΒ το θεώρησε ως «μπούλινγκ», αυτή την αναφορά έλαβα, και με έκοψε για τρία 24ωρα. Μάλιστα.

ΥΓ. Το έχω ξαναπεί, ειδικά για το θέμα της πανδημίας: προσέξτε πού διαβάζετε και τι. Ειδικά όταν αναφέρετε κάτι που διαβάσατε στα νέα της γαρδένιας ή στο kafeneionews – και σας απαντώ με links από ξένα, έγκυρα ΜΜΕ.

Ούτως ή άλλως, δεν θα ξαναμπώ πάλι στο τριπάκι για ίδια κουβέντα, περί εμβολίων κλπ. Η βλάβη ορισμένων είναι ανήκεστος, ειδικά σε μια χώρα που έχει μάθει να αμφισβητεί τα πάντα και να βλέπει φαντάσματα. Πολλώ δε μάλλον όταν οι μισοί είναι απόφοιτοι της Ιατρικής του Φέισμπουκ.