Menu

Ατρόμητος – ΑΕΚ. 12άρι… στο Περιστέρι

Ατρόμητος – ΑΕΚ. 12άρι… στο Περιστέρι

Ατρόμητος εναντίον ΑΕΚ στο Περιστέρι, ελπίζουν για εξάδα οι Περιστεριώτες αλλά δεν έχουν νίκη στα τελευταία τρία, έσχατη η ήττα από τον Πανιώνιο ενώ είναι αήττητοι εντός από τις 20 Οκτωβρίου, όταν τους νίκησε ο Παναθηναϊκός, έκτοτε 3-3-0. Η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό, δεν κέρδισε ξανά σε ντέρμπι και παραμένει σταθερά στην 3η θέση, στα τρία νικηφόρα έβαλε από τρία γκολ. Και οι τέσσερις νίκες της «Ενωσης» εκτός ΟΑΚΑ φέτος ήταν στην επαρχία.

Στον πρώτο γύρο η ΑΕΚ νίκησε με 3-2 στο ΟΑΚΑ με γκολ του Ολιβέιρα στο 91’ κι ενώ είχε ισοφαρίσει στο 89’ ο Ανδρούτσο, μαζί με τα περσινά προημιτελικά του Κυπέλλου η «Ενωση» έχει 4/4 νίκες μέσα στο 2019 επί του Ατρόμητου. Ένα ζευγάρι που αντάμωσε για πρώτη φορά στις 7 Ιανουαρίου 1973 στη Νέα Φιλαδέλφεια, 1-0 και με τους άλλοτε «ενωσίτες» Κεφαλίδη, Σκευοφύλακα και Μπαλόπουλο να φορούν τα μπλε!

Στο Περιστέρι η ΑΕΚ είναι αήττητη στα τελευταία πέντε, μαζί με δύο στο Κύπελλο, ήτοι από τις 7 Φεβρουαρίου 2016 με 1-0 με γκολ του Μπρίτο. Το… τρομερό είναι ότι, στο Περιστέρι και από το 2005 που ο Ατρόμητος γύρισε στη μεγάλη κατηγορία, σε 12 παιχνίδια καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει βάλει πάνω από ένα γκολ: 0-0, 1-0, 1-1 και 0-1! Γκολ στο πρώτο ημίχρονο δε, έχει μπει ένα… όλο κι όλο, στη νίκη της ΑΕΚ τον Γενάρη του 2008 με 1-0 με σκόρερ τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Γυρίζουν Γούτας και Κιβρακίδης, χωρίς Ρισβάνη, Μάντσον ο Ατρόμητος, στην αποστολή της ΑΕΚ ο Αραούχο, λείπουν όμως και οι Λόπες, Βράνιες και Ολιβέιρα (που δεν έπαιξαν ούτε στο 2-0 επί του Αστέρα, την Πέμπτη, στο Κύπελλο) ενώ είναι τιμωρημένος και ο Μάνταλος.