Menu

Από την εποχή των Εφενμπεργκ και Μπατιστούτα στη Φλωρεντία

Από την εποχή των Εφενμπεργκ και Μπατιστούτα στη Φλωρεντία

Προ 20 ημερών η Αταλάντα είδε την πορεία της στο Coppa Italia να ανακόπτεται στη Φλωρεντία, χάνοντας με 2-1 από τη Φιορεντίνα και μένοντας εκτός συνέχειας του θεσμού. Στο πλαίσιο του πρωταθλήματος μάλιστα, οι «μπεργκαμάνσκι» έχουν να νικήσουν στο «Αρτέμιο Φράνκι» από την 1η Φεβρουαρίου 1993 (!), 1-0 με γκολ του Κάρλο Περόνε τότε, έχοντας μάλιστα προπονητή τον Μαρτσέλο Λίπι, στην άμυνα έπαιζε ο Ουρουγουανός Πάολο Μοντέρο και μπροστά ο Μαουρίτσιο Γκαντζ που έκανε μεγάλη καριέρα και σε Ιντερ και Μίλαν.

Για τους δε «βιόλα» του Λουίτζι Ραντίτσε έπαιζαν τότε οι Μπρίαν Λάουντρουπ, Στέφαν Εφενμπεργκ και, φυσικά, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Ωστόσο στο τέλος της σεζόν η Φιορεντίνα, μαζί με Ανκόνα και Πεσκάρα, υποβιβάστηκε υστερώντας σε ισοβαθμία με Μπρέσια και Ουντινέζε.

Εκτοτε, 14-9-0 για τη Φιορεντίνα σε πρωτάθλημα (11-8-0) και Κύπελλο (3-1-0) υποδεχόμενη την Αταλάντα, η οποία μετά την ήττα από τη ΣΠΑΛ, έμεινε στο 2-2 με την Τζένοα σπαταλώντας εκ νέου πολλές ευκαιρίες. Δείχνει να δυσκολεύεται ενάντια στις ομάδες της… ουράς η ομάδα του Τζιαμπιέρο Γκασπερίνι, ίσως της… έρθει πιο βολικό να παίξει με μια Φιορεντίνα που δεν κλείνεται δα και πολύ ενώ λείπουν Κουαμέ, Ντάνκαν, Ριμπερί.