Menu

World Grand Prix. Προηγούμενα… δεκαετίας

World Grand Prix. Προηγούμενα… δεκαετίας

Αναβιώνει σήμερα στο Τσέλτενχαμ ο τελικός του Παγκοσμίου στο σνούκερ. Το 2010 ο 37χρονος Νιλ Ρόμπερτσον (Νο 2 στο world ranking) με τον 42χρονο Γκρέιαμ Ντοτ (Νο 21) είχαν συνθέσει το τελικό ζευγάρι της σεζόν, με τον Αυστραλό να υποτάσσει τότε με 18-13 τον Σκωτσέζο.

Best of 19 frames σήμερα ο τελικός του World Grand Prix, ήτοι όποιος φτάσει στα 10 frames, σε δύο μέρη διεξάγεται (15:00 και 21:00). Στο 11-7 η παράδοση υπέρ του Ρόμπερτσον, έπαιζαν και προ ολίγων ημερών στο European Masters, στην Αυστρία, και είχε επιβληθεί με 5-2.

Γενικώς ο Αυστραλός το τελευταίο δίμηνο είναι σε εξαιρετική φόρμα και θυμίζει τον παλιό, καλό Ρόμπερτσον. Ο Ντοτ, από τις παλιές δόξες του αθλήματος, αραιά και που κάνει κάποιο καλό τουρνουά. Είναι πάντως ήρεμη δύναμη ο Ντοτ, αν ξεκινήσει καλά ίσως βάλει δύσκολα στον Αυστραλό που είναι παίκτης momentum και έπαιξε χθες στον ημιτελικό (νικώντας 6-4 τον Κάιρεν Γουίλσον) ενώ ο απέκλεισε το βράδυ της Παρασκευής τον Τομ Φορντ, έχοντας σαφώς πιο βατό έργο αλλά δυσκολεύτηκε (6-4).