Menu

Λιόν – Μαρσέιγ. Χωρίς διπλό από την… εποχή Ζουνίνιο, Γκοβού και Αμπιντάλ

Λιόν – Μαρσέιγ. Χωρίς διπλό από την… εποχή Ζουνίνιο, Γκοβού και Αμπιντάλ

Νοκ άουτ προημιτελικός για το Coupe de France, παράταση και πέναλτι σε ισοπαλία. Λιόν εναντίον Μαρσέιγ στο «Παρκ Ολιμπίκ».

Οι «λιονέ» έχουν ήδη περάσει στον τελικό του Coupe de la Ligue, ορέγονται έναν ακόμη μιας και στη Ligue 1 χάνουν το έδαφος για την τριάδα, την Κυριακή πάντως με την Παρί ήταν καλοί, μείωσαν από 3-0 σε 3-2 και άγγιξαν την ισοφάριση αλλά στο τέλος δέχθηκαν και τέταρτο. Απών ο τιμωρημένος Βραζιλιάνος μέσος Λούκας, αμφίβολος ο εξτρέμ Κορνέ. Η Μαρσέιγ βγάζει κούραση τελευταία, συν ότι την Κυριακή δίνει μεγάλο ματς στη Λίλλη. Μόνοι διασωθέντες ήταν εκ νέου οι Μανταντά και Παγέτ στο 1-0 επί της παραπαίουσας Τουλούζ. Απόντες ελέω τιμωρίας ο στόπερ Τσαλέτα και ο αριστερός μπακ Αμαβί, αμφίβολος ο ντεφορμέ φορ Μπενεντέτο.

Σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ έχουν ανταμώσει, και στις δύο έδρες, άλλες επτά φορές, εκ των οποίων τρία κρίθηκαν μετά το 90λεπτο. Ανεξαρτήτως διοργάνωσης δε, η Μαρσέιγ έχει να νικήσει στη Λιόν από τον προημιτελικό του Κυπέλλου τον Απρίλιο του 2006, 2-1 τότε με Μαουλιντά και Μαμαντού Νιάνγκ για την ομάδα του Ζαν Φερναντέζ που έπαιζε και με Μπαρτέζ, Ταϊβό, Ριμπερί και Τσάνα. Στη Λιόν ήταν τεχνικός ο Ζεράρ Ουγιέ που διέθετε τους Βραζιλιάνους παιχταράδες Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, Φρεντ και Κρις, καθώς και τους Μαλουντά, Ρεβεγιέρ, Κουπέ, Βιλτόρ, Αμπιντάλ ενώ αλλαγή είχε μπει το παλτό ονόματι Γκοβού, που πέρασε από τον Παναθηναϊκό και γέλασαν και τα τσιμέντα…