Menu

Στάζει… ταλέντο ο Γιαν, ματσάρα το μεσημέρι

Στάζει… ταλέντο ο Γιαν, ματσάρα το μεσημέρι

Ωρα ημιτελικών στο Welsh Open του σνούκερ στο Κάρντιφ, και με… βαρβάτα ονόματα. Best of 11 frames τα ματς, ήτοι προκρίνεται στον τελικό της Κυριακής όποιος φτάσει στα 6.

Ο 28χρονος Κάιρεν Γουίλσον (Νο 8) αντιμετωπίζει τον 44χρονο Ρόνι Ο’Σάλιβαν (Νο 6). Ο οποίος Ρόνι έλειψε σχεδόν δύο μήνες, από επιλογή, από τα κατά τόπους τουρνουά και δείχνει να βρίσκει ρυθμό, χθες στον προημιτελικό… κατάπιε με 5-1 τον Μαρκ Σέλμπι, ήταν εξαιρετικός. Όπως εξαιρετικός ήταν και ο Γουίλσον στο 5-0 επί του καταπονημένου, και περσινού νικητή του ουαλικού τουρνουά, Νέιλ Ρόμπερτσον. Στο 4-1 η μεταξύ τους παράδοση σε νίκες υπέρ του Ο’Σάλιβαν, πλέον πρόσφατο στη Σαγκάη με 6-5 στον προημιτελικό.

Στον βραδινό ημιτελικό, ο 19χρονος Κινέζος Γιαν Μπίνγκταο (Νο 2) παίζει με τον 37χρονο Αγγλο Σον Μέρφι (Νο 10). Μεγάλο ταλέντο ο Γιαν, τον έχω αναφέρει ξανά από τούτη εδώ τη γωνιά, ήδη φέτος πήρε μια πρωτιά (το Riga Masters) ενώ ήταν στα ημιτελικά του άκρως ανταγωνιστικού UK Championship, μένοντας εκτός από τον συμπατριώτη του (και μετέπειτα νικητή) Ντινγκ. Στο 3-2 η μεταξύ τους παράδοση υπέρ του Μέρφι, ο οποίος στους 8» χθες άφησε εκτός με 5-3 τον παγκόσμιο πρωταθλητή Τζαντ Τραμπ ενώ ο Μπίνγκταο άφησε, στην πορεία του ως την τετράδα, μεταξύ άλλων εκτός δύο πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές: τον Στιούαρτ Μπίνγκχαμ στον 5ο γύρο και τον Τζον Χίγκινς στον χθεσινό προημιτελικό.