Menu

Μητσοτάκης: Ψεύτης, υποκριτής, ανήθικος

Μητσοτάκης: Ψεύτης, υποκριτής, ανήθικος

Είχε ενδιαφέρον να ακούς τον πρωθυπουργό, τις προάλλες, από το βήμα της Βουλής να αποκαλύπτεται. Να μιλά ως αυτός που πραγματικά είναι.

Αλήθεια, τι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Με πάσα ειλικρίνεια, χειρότερος από όσο περίμενα.

Εκτός τόπου και χρόνου. Συνοδεύεις τη κόρη σου στην Αμερική που πάει για σπουδές, τη μέρα που αφήνεις με δικό σου νόμο 40.000 παιδιά εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Υποκριτής. Όταν, ενώ έχεις έτοιμους τους πίνακες των διορισθέντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αντί να τους αναρτήσεις άμεσα, ενημερώνεις σαδιστικά τους ενδιαφερόμενους με κυβερνητικό SMS.

Τυμβωρύχος. Το να συγκρίνεις στρέμματα και φέρετρα και να κάνεις πολιτική, εδώ και τρία χρόνια (μετά το Μάτι) με τον χειρότερο τρόπο, δεν σε τιμά. Σε ξεφτιλίζει.

Ψεύτης (1). Διότι, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, εμφάνισες (και, δη, εν γνώση σου) μήνυμα «χαροκαμένης κόρης» από το Μάτι, ενώ η μητέρα της ζει (και βασιλεύει).

Ψεύτης (2). Όταν ρωτάς, από βήματος Βουλής, «τι πήγε λάθος» με τις πυρκαγιές, ενώ κάηκαν πάνω από 1 εκατ. στρέμματα, ενώ εκατοντάδες έμειναν χωρίς σπίτια και δουλειές. Και την ώρα που καιγόταν η μισή Ελλάδα, παρουσιάζεις ό,τι να ναι στοιχεία για την πυρόσβεση και την πολιτική προστασία και την επόμενη ακριβώς ημέρα σε αδειάζει εμμέσως ο αρμόδιος Υπουργός (Σκέρτσος).

Ψεύτης (3). Ο πρωθυπουργός αυτός δεν θα ανέκοπτε το brain drain των Ελληνόπουλων; Προεκλογική δέσμευση δεν ήταν;

Φιλοβασιλικός. Κάπου νισάφι με το «βασιλικά κτήματα», καταργήθηκε η βασιλεία από το 1974 σε αυτή τη χώρα.

Διχαστικός. Αντί να δικαιολογήσεις τον διαχωρισμό με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αφήνεις κυβερνητικά στελέχη (π.χ. Γεραπετρίτης) να δηλώνουν ότι «τα σώματα ασφαλείας είναι αναντικατάστατα, ενώ οι γιατροί όχι» ενώ άλλα (Πέτσας) να θεωρούν ως… κίνητρο εμβολιασμού «το να χάσει κανείς το εισόδημά του», επειδή θα πληρώνει για τα rapid test.

Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με μια κυβέρνηση που λειτουργεί, το λιγότερο, με ανηθικότητα και δίχως κανέναν ενδοιασμό προκειμένου να εφαρμόσει τις ανάλγητες και εκτός κοινωνικής πραγματικότητας πολιτικές της. Και με την πλήρη κάλυψη των ΜΜΕ. Με τη βόρεια Εύβοια δεν μπορούσαν να κλείσουν τα μάτια. Με τα Βίλια όμως;

Υπάρχει καταγγελία ότι υπήρξε εντολή: «Να μην μεταδοθεί αυτή η εικόνα στα δελτία ειδήσεων. Να ακουστεί μόνο το «τα Βίλια δεν κινδυνεύουν». Μιλάμε για προπαγάνδα – και με επώνυμη καταγγελία της ρεπόρτερ του Alpha, Ρένας Κουβελιώτη.

YΓ. Μια μεγάλη κουβέντα, για τα όσα έγιναν τις προάλλες, και κυρίως ειπώθηκαν, στη Βουλή, πρέπει να γίνει για τη νέα ανυπαρξία από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα. Δεν το χωράει ο νους, τέτοια άθλια αντιπολίτευση ενάντια σε μια τόσο άθλια κυβέρνηση.

Τούτη είναι η μεγάλη ευκαιρία του κέντρου. Η πολύ μεγάλη ευκαιρία.


Δημοσιεύτηκε στο TheSocialist.gr στις 30/8/2019