Menu

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Σάλτσμπουργκ. Το παρελθόν του Χίτερ

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Σάλτσμπουργκ. Το παρελθόν του Χίτερ

Και κοίτα κάτι παιχνίδια που κάνει η… ποδοσφαιρική ζωή. Το 1993-94 η Αϊντραχτ και η (Καζινό, τότε) Σάλτσμπουργκ αντάμωσαν στο Κύπελλο UEFA. Αμφότερα έληξαν με 1-0 για την εκάστοτε γηπεδούχο και οι Αυστριακοί πέρασαν στα πέναλτι της ρεβάνς, στη Φρανκφούρτη  καίτοι από το 45’ έπαιζαν με δέκα.

Τεχνικός της Αϊντραχτ τότε ο Κλάους Τόπμελερ, της Καζινό ο Κροάτης Οτο Μπάριτς ενώ το γκολ στον πρώτο αγώνα, στο 33ο λεπτό, είχε σημειώσει για τη Σάλτσμπουργκ ο Αντι Χίτερ, νυν προπονητής της… Αϊντραχτ. Ο Χίτερ οδήγησε μάλιστα στο νταμπλ τη Σάλτσμπουργκ ως τεχνικός της το 2015, εποχή που ζήτησε δημόσια να μην τον αποκαλούν, ή γράφουν, «Αντολφ Χίτερ» για προφανείς λόγους και «επειδή δεν θέλω το όνομά μου να παραμένει σε εκείνο το κάθαρμα», ως είχε πει. Μάγκας.

3-0-1 μετρά η Αϊντραχτ υποδεχόμενη Αυστριακούς, 4-1-6 επί γερμανικού εδάφους έχει η Σάλτσμπουργκ με μόνη ισοπαλία στον ημιτελικό του ’94 με την Καρλσρούη. Βεβαίως, οι πωλήσεις τον Μιναμίνο (Λίβερπουλ) και Χάλαντ (Σάλτσμπουργκ) αποδυνάμωσαν τη Σάλτσμπουργκ. Πιέστηκε προς το 2.05 ο άσος, ανεβαίνει αν επιλεγεί με combo over 1,5 στο ματσάκι.