Menu

ΑΕΚ – ΟΦΗ. Από την εποχή… του Κιάσσου

ΑΕΚ - ΟΦΗ. Από την εποχή… του Κιάσσου

Την καλύτερη περίοδο στο φετινό πρωτάθλημα διανύει η ΑΕΚ, με αποκορύφωμα τις νίκες επί του Παναθηναϊκού και του Αρη, «τρέχει» σερί 5-1-0 και είναι επί δέκα σερί παιχνίδια αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, μετά την ήττα στην Τούμπα ενώ στο ΟΑΚΑ είναι αήττητη μετά την πρεμιέρα με την Ξάνθη (8-3-0). Ο ΟΦΗ ορίζει τη μοίρα του, ακόμη κι αν σήμερα ηττηθεί, στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την αδιάφορη Λαμία. Πρακτικά, απόψε μόνο η Ξάνθη (με νίκη στο Περιστέρι) μπορεί να τον περάσει στη βαθμολογία αλλά την άλλη εβδομάδα υποδέχεται… τον ΠΑΟΚ. Αρα, στο χέρι του.

Στα της παράδοσης, είναι το 40ό παιχνίδι τους με γηπεδούχο την ΑΕΚ και 30-4-5 απολογισμό για την «Ενωση», τελευταίο διπλό τον Απρίλιο του 2001 με 2-1 από ισάριθμα γκολ του Κώστα Κιάσσου (στη Νέα Φιλαδέλφεια, μάλιστα) και έκτοτε 8-3-0.

Γυρίζουν οι Σιμόες, Λόπες, Ολιβέιρα στην ΑΕΚ, τιμωρημένοι οι Βράνιες, Σβάρνας, εκτός οι Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, για βασικός προορίζεται ο 17χρονος Σλοβένος στόπερ Λάτσι εκτός κι αν ο Μάσιμο Καρέρα κατεβάσει τριάδα στην άμυνα ενώ μπροστά αναμένεται να παίξουν οι Μάνταλος, Λιβάγια και ένας εκ των Αραούχο ή Ολιβέιρα, πιθανότατα ο Αργεντινός θα ξεκουραστεί.