Menu

Λιόν – Γιουβέντους. Déjà vu σε… σκορ στο Λιόν, αήττητη επί 11 χρόνια

Λιόν – Γιουβέντους. Déjà vu σε… σκορ στο Λιόν, αήττητη επί 11 χρόνια

Λιόν και Γιουβέντους ανταμώνουν για τρίτη φορά στα Κύπελλα Ευρώπης, δεύτερη σε νοκ άουτ αλλά πρώτη στου Champions League, με τους «μπιανκονέρι» αφενός να είναι αήττητοι στα μεταξύ τους με 3-1-0, αφετέρου να έχουν αποχωρήσει νικηφόρα και στις δύο επισκέψεις τους στο Λιόν, και δη με το ίδιο σκορ.

Το 2013-14 στα προημιτελικά του Europa League η Γιούβε, με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο, νίκησε 1-0 στο «Ζερλάν» με γκολ του Μπονούτσι (84’) και 2-1 στο Τορίνο με Πίρλο (4’), αυτογκόλ του Ουμτιτί (68’) και τον Μπριάν να έχει προσωρινώς ισοφαρίσει (18’) για το συγκρότημα του Ρεμί Γκαρντ. Και, το 2016-17 στους ομίλους του Champions League, η Γιούβε, του Μαξ Αλέγκρι πλέον, νίκησε ξανά 1-0 στο Λιόν (αλλά τούτη τη φορά στο «Γκρούμαπα Στάντιουμ») με τέρμα του Κουαδράδο (76’) και αποβολή του Λεμινά από το 54’, ενώ στο «Γιουβέντους Στάντιουμ» ήρθαν 1-1 (13’ πέν. Ιγουαΐν / 84’ Τολισό).

Η Γιουβέντους αριθμεί 17-6-5  ενάντια σε γαλλικές ομάδες και είναι αήττητη επί έντεκα χρόνια και οκτώ ματς (6-2-0), ήτοι από το 2-0 στο Μπορντό τον Νοέμβριο του 2009. Στο 5-3-5 επιμέρους ο απολογισμός της επί γαλλικού εδάφους, η εν λόγω ήττα στο Μπορντό είναι και η μόνη τα τελευταία 22 χρόνια. Στο 8-7-11 ο αντίστοιχος απολογισμός ενάντια σε ιταλικές ομάδες της Λιόν, έχει όμως μονάχα μια νίκη στα τελευταία δέκα (1-3-6), ήτοι από το 2009. Επιμέρους, έχει 4-5-4 ως γηπεδούχος.


Η Λιόν έχει περάσει στον τελικό του Λιγκ Καπ και στον ημιτελικό του Κυπέλλου Γαλλίας αλλά στη Ligue 1 απογοητεύει ούσα, προς ώρας, στην 7η θέση. Γνωστοί απόντες οι Ντεπάι, Αντελάιντ, Κονέ και Ράφαελ για τον Ρούντι Γκαρσιά, ο οποίος θα κατεβάσει τους Τεριέ, Τοκό Εκαμπί και Κορνέτ πίσω από τον προωθημένο Ντεμπελέ.

Στην αποστολή και ελαφρώς αμφίβολοι οι Κεντίρα και Ιγουαΐν στη Γιούβε, παρών και ο Ντόουγκλας Κόστα, ο Ντιμπάλα και ο Κουαδράδο θα πλαισιώνουν μπροστά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος στο 2-1 επί της ΣΠΑΛ στο «Πάολο Μάτσα» σκόραρε για 11ο σερί αγώνα Serie A και ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ των Μπατιστούτα και Κουαλιαρέλα! Στο μυαλό και το Derby d’ Italia ενάντια στην Ιντερ, στο Τορίνο, το οποίο αποφασίστηκε να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ελέω κορωναϊού.

Λιόν – Γιουβέντους. Déjà vu σε… σκορ στο Λιόν, αήττητη επί 11 χρόνια

Συνάμα, η Ευρώπη αποτελεί το… καταφύγιο του Μαουρίτσιο Σάρι. Είναι αήττητος εδώ και 22 συνεχόμενα παιχνίδια και απειλεί τις δύο καλύτερες επιδόσεις που έχουν ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον (25 ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2007-09) και ο Σβεν Γκόραν Ερικσον (23 ματς με τις Γκέτεμποργκ και Μπενφίκα, 1980-83). Ο Σάρι δεν χάνει από τότε που η Νάπολι ηττήθηκε με 3-1 από τη Λειψία εντός έδρας για το Europa στις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Εκτοτε με τους «παρτενοπέι», την Τσέλσι που καθοδήγησε στην κατάκτηση του Europa League την περασμένη σεζόν, καθώς και τη Γιουβέντους, έχει 19 νίκες και 3 ισοπαλίες!