Menu

Αρσεναλ – Ολυμπιακός. Ερυθρόλευκου… κρανίου τόπος η Αγγλία

Αρσεναλ – Ολυμπιακός. Ερυθρόλευκου… κρανίου τόπος η Αγγλία

Μέχρι και πριν πέντε χρόνια, η Αγγλία ήταν… τόπος μαρτυρίου για τον Ολυμπιακό καθώς δεν είχε νικήσει ποτέ, καμία ομάδα εκεί. Αρνητικό ρεκόρ που τερματίστηκε με το 3-2 επί της Αρσεναλ τότε, με γκολ των Πάρντο, Φινμπόγκασον και αυτογκόλ του Οσπίνα για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Συνολικά όμως ο Ολυμπιακός έχει επί αγγλικού εδάφους απολογισμό 1-1-13: εκείνη τη νίκη με τους Λονδρέζους και την ισοπαλία, πρόπερσι, με την Μπέρνλι, με γκολ 9-44!

Επιμέρους στο Λονδίνο ήταν τα οκτώ: 1-0-7 με γκολ… 7-24: τέσσερις φορές με την Αρσεναλ, δύο με την Τότεναμ κι από μια με Τσέλσι και Γουέστ Χαμ. Η Αρσεναλ έχει 6-2-1 υποδεχόμενη ελληνικές ομάδες, η ήττα ήταν η προαναφερθείσα και οι ισοπαλίες με τον ΠΑΟΚ τον Σεπτέμβριο του ’97 (1-1) και με τον Παναθηναϊκό τον Νοέμβριο του ’04.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε στο Καραϊσκάκη αλλά η Αρσεναλ έπαιξε ιδανικά: αρχικώς περίμενε, παράλληλα με τη νευρικότητά της, κατόπιν «χτήπησε» με τον Λακαζέτ στο 81’ και στο τέλος παραλίγο να βάλει και δεύτερο. Γενικώς επί Μίκελ Αρτέτα έχει αλλάξει, παίζει περισσότερο με την μπάλα ενώ στα τελευταία 13 ευρωπαϊκά της στο Λονδίνο έχει ηττηθεί μόνο από την Αϊντραχτ (10-2-1). Χωρίς τον τιμωρημένο Σεμέδο και τον… ενοχλημένο Φορτούνη ο Ολυμπιακός.