Menu

Ντέρμπι Κάουντι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 123 χρόνια… χωρίς νίκη!

Ντέρμπι Κάουντι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 123 χρόνια… χωρίς νίκη!

Ματς… από τα παλιά στο Νησί για το FA Cup, από τότε που η Κάουντι ήταν υπολογίσιμο μέγεθος, και υποδέχεται στο Ντέρμπι τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κάνει καλή δουλειά στα «κριάρια» ο Φιλίπ Κοκού, με το 3-1 επί της Γουένσντεϊ στο Σέφιλντ μείωση στους 8 βαθμούς την απόστασή της από τις θέσεις των play offs. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα βέβαια ο 34χρονος Γουέιν Ρούνεϊ, που φόρεσε 393 φορές τη φανέλα της ManUtd μετρώντας 183 τέρματα (πρώτος σκόρερ όλων των εποχών) και κατακτώντας 16 τρόπαια.

Ερώτημα η ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ καθώς είναι το τρίτο ματς μέσα σε επτά βράδια ενώ ακολουθεί, την Κυριακή, η υποδοχή της μισητής συμπολίτισσας Σίτι. Δεδομένο το rotation από πλευράς Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, ερώτημα το εύρος του, πάγια εκτός Ράσφορντ και Πογκμπά.

Στο 1-5-5 η έσχατη παράδοσή τους στο «Πράιντ Παρκ», ήτοι μετά το 2-0 τον Αύγουστο του 1989 που είναι και η τελευταία επικράτηση της Κάουντι σε πρωτάθλημα, τότε με τεχνικό τον Αρτουρ Κοξ και με παίκτες όπως οι Πίτερ Σίλτον, Ντιν Σόντερς, Τεν ΜακΜιν κλπ.

Εκτοτε, προ δεκαετίας σε (διπλά) ημιτελικά του Λιγκ Καπ τη νίκησε, 1-0 τον Ιανουάριο του ’09 με γκολ του Κρις Κόμονς αλλά είχε αποκλειστεί με 4-2 στο «Ολντ Τράφορντ». Στο πρώτο είχε μπει ως αλλαγή ο Ρούνεϊ, στο δεύτερο είχαν σκοράρει Νάνι, Ο’Σέι, Τέβες και Ρονάλντο. Επιμέρους στο Κύπελλο όμως είναι 2-1-8 συνολικά και 2-0-5 στο Ντέρμπι, οι μόνες νίκες της Κάουντι ήταν με 5-1 το… 1896 και 2-0 το 1897!


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 5/3/2020