Menu

Es gibt nur eine Borussia. Υπάρχει μόνο μία Μπορούσια…

Es gibt nur eine Borussia. Υπάρχει μόνο μία Μπορούσια…

Οι φίλοι της Μπορούσια Γκλάντμπαχ τραγουδούν εδώ και δεκαετίες με περηφάνια «es gibt nur eine Borussia», δηλαδή «υπάρχει μόνο μία Μπορούσια». Ωστόσο, υπάρχει και είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ: η ιστορία είναι με τα “πουλάρια”, η δυναμική των τελευταίων δύο δεκαετιών με τους Βεστφαλούς.

Οι δύο… Μπορούσιες αναμετρώνται σήμερα στο Μένχενγκλαντμπαχ, τις χωρίζουν μονάδα δύο βαθμοί και με κεντρικό πρόσωπο τον Λουσιέν Φαβρ που ήταν για 4,5 χρόνια στην Γκλάντμπαχ, ως και το ’15. Ο Φαβρ είδε την Ντόρτμουντ να κάνει έκτη νίκη τα τελευταία επτά στην Bundesliga και να «σφίγγει» αμυντικά… από σπόντα: πήρε τον Εμρέ Τσαν για στόπερ αλλά «έδεσε» ιδανικά με τον Βίτσελ στα χαφ, δημιουργώντας κάτι νέο. Η Γκλάντμπαχ παραμένει σε τροχιά τετράδας, 3-2-0 στα τελευταία πέντε μετά το 3-2 στο Αουγκσμπουργκ, αν δεν είχε δεχθεί γκολ στο 92’ από τη Χόφενχαϊμ θα ήταν ισόβαθμη της Ντόρτμουντ σήμερα.

Στο 20-16-13 η συνολική τους παράδοση στο Μένχενγκλαντμπαχ, η Ντόρτμουντ μετρά δέκα συνεχόμενες νίκες ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, σερί που άρχισε μετά την τελευταία νίκη των «πουλαριών», 3-1 στο «Μπορούσια Παρκ» τον Απρίλιο του 2015 με γκολ των Βεντ, Ράφαελ, Νόρντβαϊτ και τεχνικό… τον Φαβρ και σε ματς που ο Μαξ Κρούζε χόρευε τον Παπασταθόπουλο…