Menu

Γιουβέντους – Ιντερ. Χωρίς διπλό από την εποχή του… Στραματσόνι

Γιουβέντους – Ιντερ. Χωρίς διπλό από την εποχή του… Στραματσόνι

Οι αναμετρήσεις μεταξύ της Γιουβέντους και της Ιντερ δεν ήταν ανέκαθεν γνωστές ως «Derby d’Italia», με τα… βαφτίσια να ανήκουν το 1967 στον σπουδαιότερο Ιταλό αθλητικό δημοσιογράφο του 20ού αιώνα: τον Τζιάνι Μπρέρα. Ευλόγως η αναμέτρηση αποτελούσε ανέκαθεν ένα ντέρμπι, καθώς κοντράρονταν κλαμπ από τις δύο ισχυρότερες πόλεις του κραταιού ιταλικού βορρά, το Τορίνο και το Μιλάνο.

Τότε η Γιούβε αριθμούσε ήδη 13 πρωταθλήματα και η Ιντερ 10. Ο Μπρέρα πρόσθεσε τους τίτλους και συνυπολόγισε ότι διοικούνταν από δύο εκ των ισχυρότερων και σημαντικότερων οικονομικών δυναστειών, Ανιέλι (Γιουβέντους) και Μοράτι (Ιντερ).

Το αποψινό «Derby d’Italia» διεξάγεται χωρίς κόσμο στο Τορίνο, ανάμεσα σε μια Γιουβέντους που ήταν κακή και δίκαια ηττήθηκε στο Λιόν, έστω και αν δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι, και την Ιντερ που πέρασε εύκολα τη Λουντογκόρετς (στο τελευταίο της επίσημο) αλλά έχει μείνει 6 βαθμούς πίσω. Η γκρίνια για τον Μαουρίτσιο Σάρι και τα ερωτήματα για το αν μπορεί να οδηγήσει ψηλά τη Γιούβε αυξήθηκαν, πολύ θα ήθελε να τα μεγαλώσει κι άλλο ο Αντόνιο Κόντε που κατέκτησε 21 τρόπαια ως παίκτης και προπονητής των «μπιανκονέρι».

Στο 59-16-11 η συνολική παράδοση, 8-4-1 στα τελευταία 13 με μόνο διπλό τον Νοέμβριο του 2012, τότε 2-1 με γκολ από Μιλίτο και Παλάσιο και τεχνικό τον… Αντρέα Στραματσόνι, μετέπειτα του Παναθηναϊκού. Εποχή που έπαιζαν βέβαια ακόμη ο Ζανέτι, ο Σάμιουελ και ο Καμπιάσο με την Ιντερ…