Menu

Πώς η Γιουβέντους έγινε… μπιανκονέρα

Πώς η Γιουβέντους έγινε… μπιανκονέρα

Ήταν το 1903, όταν η Γιουβέντους φόρεσε για πρώτη φορά την κλασσική λευκή με μαύρες ρίγες εμφάνιση της. Είχε προηγηθεί μια μάλλον αστεία περίοδος ως προς το ενδυματολογικό κομμάτι, όταν οι «μπιανκονέρι» έβγαιναν με ροζ φανέλες και μαύρες γραβάτες (!) και μια αλλαγή ήταν επιβεβλημένη. Ο Βρετανός, γνωστός οπαδός της Νοτς Κάουντι, Τομ Σάβατζ ήταν εκείνος που κατόρθωσε να βρει φανέλες σε λευκό και μαύρο χρωματισμό και να τις στείλει στους φίλους του στο Τορίνο.

Ωστόσο, είχε γίνει λάθος στην παραγγελία! Αντί για ροζ εμφανίσεις, υπήρχαν φανέλες με άσπρες και μαύρες ρίγες. Ήταν οι φανέλες ανάλογες με αυτές που φορούσε η Νοτς Κάουντι. Το πρόβλημα δεν ήταν δυνατό να διορθωθεί άμεσα και η Γιούβε κατέβηκε στα ιταλικά γήπεδα χωρίς την κλασική έως τότε ροζ εμφάνιση, ωστόσο οι ασπρόμαυρες εμφανίσεις αποδείχθηκαν γούρικες με την κατάκτηση του τίτλου.

Κάπως έτσι, η Γιούβε έγινε… μπιανκονέρα και δεν ξέχασε ποτέ την αγγλική ομάδα, η οποία ήταν και καλεσμένη για φιλικό αγώνα στα εγκαίνια του «Juventus Stadium», σαν σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2011.