Menu

Iντερ – Ρεάλ. Το Μιλάνο εξελίσσεται σε κρανίου τόπο για τον άλλοτε… Μιλανέζο, Αντσελότι

Iντερ – Ρεάλ. Το Μιλάνο εξελίσσεται σε κρανίου τόπο για τον άλλοτε… Μιλανέζο, Αντσελότι

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος Λομβαρδοί και Μαδριλένοι μετέχουν στον ίδιο όμιλο του Champions League. Ωστόσο πέρυσι είχε τη σημασία του: αφενός οι «νερατζούρι» έμειναν τελευταίοι σε γκρουπ όπου μετείχαν επίσης Γκλάντμπαχ και Σαχτάρ, αφετέρου η νίκη της «βασίλισσας» στο Μιλάνο ήταν η πρώτη… στην ιστορία της εκεί.

Με γκολ του Εντέν Αζάρ στο 7’ και αυτογκόλ του Χακίμι στο 79’ η Ρεάλ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη ever στο Μιλάνο επί της Ίντερ, στο 5-2-1 υπέρ των «νερατζούρι» πλέον ο απολογισμός τους εκεί. Η, δε, έσχατη ισοπαλία ήταν τον Μάρτιο του 1983, 1-1 σε προημιτελικό για το Κυπελλούχων με γκολ από Οριάλι και Γκαχέγο, οι Μαδριλένοι είχαν περάσει με 2-1 στη ρεβάνς. Και έκτοτε 3-0-1.

Iντερ – Ρεάλ. Το Μιλάνο εξελίσσεται σε κρανίου τόπο για τον άλλοτε… Μιλανέζο, Αντσελότι

Συνάμα ήταν η πρώτη της νίκη της Ρεάλ στο Μιλάνο, στο 90λεπτο… γενικά! Παίζοντας με τη Μίλαν, με την Ίντερ αλλά και εμ την Ατλέτικο στον τελικό του Champions League το 2014, αριθμεί 1-5-10 με μόνη της επιτυχία την περσινή.

Συνολικά, στα Ίντερ – Ρεάλ, ο απολογισμός είναι 7-2-8 σε όλα, εξ των οποίων 10/17 ήταν under 2,5.

Η Ρεάλ νίκησε στα τελευταία 12/13 κόντρα σε ιταλικές ομάδες, δεν έχει ισοπαλία από το 1-1 με τη Γιουβέντους στον ημιτελικό του Μαΐου του 2015 και συνολικά μετρά 41-11-26. Επιμέρους στην Ιταλία δεν έχασε σε λίγο πάνω από τα μισά της (11-8-18) και μόλις σε ένα από τα τελευταία 10 της εκεί (6-3-1), απαριθμώντας 6/6 νίκες στα ισάριθμα τελευταία.

Αντίστοιχα η Ίντερ αριθμεί 16-13-23 κόντρα σε ισπανικές ομάδες αλλά έχει 1-1-8 στα τελευταία δέκα με μόνη επικράτηση επί… της Χετάφε. Επιμέρους στο Μιλάνο είναι 10-11-3, ως πρόπερσι είχε ηττηθεί μόνο… από την Αλαβές και την τελευταία διετία λύγισε ενάντια σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Στο επίκεντρο και η κόντρα του Ιταλού τεχνικού της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, με την Ιντερ έχοντας ο ίδιος εργαστεί συνολικά για οκτώ χρόνια στη Μίλαν (2001-09). Ο «Καρλέτο» δεν έχει νικήσει την Ίντερ στο «Σαν Σίρο», με τους «νερατζούρι» γηπεδούχους (καθώς έχουν κοινή έδρα με τη Μίλαν), από το 2005 και τον επαναληπτικό προημιτελικό του Champions League που διεκόπη ελέω καπνογόνων και επεισοδίων. Η Μίλαν προηγούνταν με 1-0 και εντέλει πήρε το ματς στα… χαρτιά με 3-0. Έκτοτε όμως, τέσσερις φορές με τη Μίλαν, μια με την Τσέλσι και μια με τη Νάπολι, ο Αντσελότι δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας έξι συνεχόμενες ήττες.

Ο συνολικός απολογισμός του εν λόγω στατιστικού, ήτοι ο Αντσελότι αντίπαλος της Ίντερ στο Μιλάνο, είναι 5-2-8.